default-image

Αυτή είναι η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Αυτή είναι η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία που αγγίζει το ποσοστό του 80% των ψηφοφόρων εξελέγη γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας. Πιο αναλυτικά ανάμεσα στους 192 ψηφοφόρους, νέος πολιτικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 149 ψήφους.

Τις 8 κενές θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία καταλαμβάνουν με σειρά οι εξής: Χαράλαμπος Γολέμης με 60 ψήφους, ο Αντώνης Κοτσακάς με 59, ο Νίκος Σκορίνης με 51, ο Π. Καραγιώργος και ο Νίκος Παυλίδης με 40, η Μαρίκα Φραγκάκη με  36 και ο Μιχάλης Υδραίος με 34.

Παράλληλα, από την Κεντρική Επιτροπή εγκρίθηκε η συμμετοχή στην Πολιτική Γραμματεία (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλειδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτά, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβαθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου.

Επίσης στην ΠΓ παραμένουν οι Ρανια Σβιγγου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Πάνος Λάμπρου, ενώ στο όργανο δεν θα συνεχίσει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της γραμματείας με νεώτερα στελέχη.

Η απόφαση, να αριθμεί 17 μέλη η ΠΓ, ελήφθη ομοφώνως κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Στην 17μελή σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ.

Στα "περίεργα" της βραδιάς η μη εκλογή του Στέλιου Παππά, εκ των έμπιστων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ιστορικού στελέχους της ανανεωτική αριστεράς και πατέρα του Νίκου Παππά, υπουργού Επικρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News