Ελλάδα

Αυτή είναι η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία που αγγίζει το ποσοστό του 80% των ψηφοφόρων εξελέγη γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας. Πιο αναλυτικά ανάμεσα στους 192 ψηφοφόρους, νέος πολιτικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 149 ψήφους.

Τις 8 κενές θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία καταλαμβάνουν με σειρά οι εξής: Χαράλαμπος Γολέμης με 60 ψήφους, ο Αντώνης Κοτσακάς με 59, ο Νίκος Σκορίνης με 51, ο Π. Καραγιώργος και ο Νίκος Παυλίδης με 40, η Μαρίκα Φραγκάκη με  36 και ο Μιχάλης Υδραίος με 34.

Παράλληλα, από την Κεντρική Επιτροπή εγκρίθηκε η συμμετοχή στην Πολιτική Γραμματεία (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλειδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτά, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβαθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου.

Επίσης στην ΠΓ παραμένουν οι Ρανια Σβιγγου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Πάνος Λάμπρου, ενώ στο όργανο δεν θα συνεχίσει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της γραμματείας με νεώτερα στελέχη.

Η απόφαση, να αριθμεί 17 μέλη η ΠΓ, ελήφθη ομοφώνως κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Στην 17μελή σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ.

Στα "περίεργα" της βραδιάς η μη εκλογή του Στέλιου Παππά, εκ των έμπιστων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ιστορικού στελέχους της ανανεωτική αριστεράς και πατέρα του Νίκου Παππά, υπουργού Επικρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια