default-image

Καταδίκη Τσίπρα και πολιτικών φορέων για το μακελειό

Ελλάδα
Καταδίκη Τσίπρα και πολιτικών φορέων για το μακελειό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την καταδίκη της Ελλάδας και εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία».

Tην αμέριστη καταδίκη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Τούρκο ομόλογό του Φεριντούμ Σινιρλίογλου.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Σινιρλίογλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την επικοινωνία και εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμησή του για την άμεση εκδήλωση της ελληνικής αλληλεγγύης επί του ζητήματος.

Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό εξέφρασε και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μέσω Twitter.

Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα. Επιπλέον, καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αποτέλεσμα της διπλής έκρηξης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο προσυγκέντρωσης των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) ήταν ο θάνατος τουλάχιστον 30 διαδηλωτών και ο τραυματισμός εκατοντάδων» (σ.σ. ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε αργότερα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς». Προσθέτει ότι «το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

«Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στην Άγκυρα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την «αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 50 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων».

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΑΡ: «Η επίθεση προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό»

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα: «Η σημερινή διπλή δολοφονική βομβιστική επίθεση κατά διαδηλωτών σε συγκέντρωση ειρήνης, με πολλές δεκάδες θύματα και εκατοντάδες τραυματίες, προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό, τόσο για τον τρομοκρατικό της χαρακτήρα, όσο και την απάνθρωπη λογική των δραστών.

Η σημερινή ακατανόητη επίθεση έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των αιματηρών ενεργειών στην Τουρκία κατά φιλειρηνικών αριστερών κινήσεων και να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό στόχο της.

Η Δημοκρατική Αριστερά την καταδικάζει με κάθε τρόπο, καθώς πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του τουρκικού λαού. Εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News