default-image

Αλλαγή στη νοοτροπία της Ν.Δ. ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

Ελλάδα
Αλλαγή στη νοοτροπία της Ν.Δ. ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγή στη νοοτροπία της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές του στα γραφεία που άνοιξε για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για τη Ν.Δ. τόνισε πως βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση και σημείωσε: «Σήμερα η παράταξή μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη θέση μετά από τόσες απανωτές ήττες. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευτούνε. Η σημερινή μας συνάντηση δεν είναι παρά η αρχή της μεγάλης αλλαγής που πρέπει να έρθει. Αλλαγή στη Ν.Δ., αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξής μας, για να αλλάξουμε τελικά πρώτα όλοι εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και όλη τη χώρα».

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Είστε οι άνθρωποι που μαζί ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια απέναντι σε όλους και όλα, απέναντι στα συστήματα, να δώσουμε μια μάχη για τους συμπολίτες μας. Μια μάχη μόνοι μας, που η μόνη δύναμη μας ήταν οι πολίτες. Κι αυτή τη μάχη την κερδίσαμε. Κι έτσι σήμερα ζήτησα να βρεθούμε εδώ ξεκινώντας αυτή την πορεία στη Βόρεια Ελλάδα για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Γιατί αυτή η πορεία δεν είναι μια πορεία μέχρι τις εκλογές. Είναι μια πορεία και μετά τις εκλογές, και κυρίως μετά τις εκλογές, όπου θα πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές. Αλλαγές στην κατεύθυνση της ανανέωσης, όχι τόσο και μόνο σε πρόσωπα, αλλά σε νοοτροπία».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και άκουσε τα αιτήματά τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η περίπτωση της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές είναι ένα «περίτρανο» παράδειγμα πως ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις και σημείωσε: «Εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις, αρκεί να μη βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των συνανθρώπων μας». Πρόσθεσε πως οι δικαστικές αποφάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων από την εν λόγω επένδυση και δήλωσε ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια των μεταλλωρύχων.

Το "παρών" στη συνάντηση έδωσαν οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. Αναστάσιος Καρυπίδης (Σέρρες), Ευθύμιος Καρανάσιος (Χαλκιδική), οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης του κ. Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές του 2014 "Αλληλεγγύη".

Την Πέμπτη ο κ. Τζιτζικώστας εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα (απ' όπου και η φωτογραφία), παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ήταν οι κ.κ. Νότης Μηταράκης, Σίμος Κεδίκογλου και Απόστολος Βεσυρόπουλος. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κώστα Ζουράρι με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλιά, ο οποίος δήλωσε: «Ήρθα να δω το παιδί μου». Το "παρών" έδωσαν και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ. κ. Κωνσταντόπουλος, Μαρκόπουλος, Κιλτίδης και Σαμπαζιώτης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News