default-image

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην ουκρανική πρεσβεία

Ελλάδα
Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην ουκρανική πρεσβεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη, πραγματοποίησε την Παρασκευή διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας και συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Βλαδίμηρο Σκουρώφ, για να καταγγείλει την «απαράδεκτη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να στοχοποιήσει τα στελέχη του κόμματος, τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο, το βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη και το στέλεχος Γιώργο Μαγγανά».

Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα που εξέδωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δημοσιεύοντας λίστα κυρώσεων με 105 νομικά πρόσωπα και 388 φυσικά πρόσωπα, για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας, στην οποία περιλαμβάνονται και τα στελέχη του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση άρση της «απαράδεκτης απόφασης» του προέδρου της Ουκρανίας και επισήμανε ότι «οι κατηγορίες των ουκρανικών Αρχών ενάντια στα στελέχη του κόμματος είναι εντελώς ανυπόστατες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Τόνισε ότι «οι απαράδεκτες αυτές κατηγορίες εκτοξεύονται από δυνάμεις που αναρριχήθηκαν πραξικοπηματικά στην εξουσία, στηριγμένες από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ακόμη και από φασιστικές ομάδες. Οι δυνάμεις αυτές είναι υπεύθυνες για τη διάλυση της χώρας τους και τα βάσανα του λαού της Ουκρανίας, με την εθνικιστική υστερία που καλλιεργούν, τον ωμό αντικομμουνισμό και τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, την ιστορική αποκατάσταση των Ουκρανών ναζιστών και την επιδίωξή τους να αλυσοδέσουν τον ουκρανικό λαό στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Ο πρέσβης της Ουκρανίας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την καταγγελία του ΚΚΕ στην ουκρανική κυβέρνηση, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τού υπογράμμισε ότι αυτή η διαμαρτυρία είναι μόνο η αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News