default-image

Μάχη σε έξι άξονες από την κυβέρνηση

Ελλάδα
Μάχη σε έξι άξονες από την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη σε έξι άξονες ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, παράλληλα με αυτή του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Οι εν λόγω άξονες είναι οι εξής:

* Τηλεοπτικές άδειες: Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ενημερώσει τη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ότι θα εμπεριέχει και τη σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία γίνεται πάροχος ψηφιακού δικτύου.

* Συμβάσεις του Δημοσίου: Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των συμβάσεων του Δημοσίου - και όπως έχει ήδη δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στόχος των κυβερνητικών παρεμβάσεων θα είναι η εξυγίανση του χώρου, ώστε να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες διαφάνειας και να προχωρήσουν έργα χρήσιμα για τον τόπο με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

* ΕΣΠΑ: Στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών τίθεται και η επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ, προκειμένου ως το τέλος του 2015 να έχουμε απορροφήσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Τις απαιτούμενες δράσεις επιβλέπει ο αρμόδιος υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

* Ανεργία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στο οποίο θα περιληφθούν και ειδικά σχέδια για τους ανέργους που είναι πάνω από 40-50 ετών. Η αναπληρώτρια υπουργός για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έχει ενημερώσει στις προγραμματικές δηλώσεις ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ομάδες που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

* Επισιτιστική κρίση: Το επόμενο διάστημα επεκτείνονται τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης. Η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έχει ήδη δηλώσει ότι τα προγράμματα σίτισης θα επεκταθούν σε περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη το χάρτη της φτώχειας μέσα από ηλεκτρονικές καταγραφές. Τα προγράμματα σίτισης θα προχωρήσουν και στα σχολεία - και, όπως έχει δηλώσει η κ. Φωτίου, η κυβέρνηση θέλει το σχολικό γεύμα να αποτελέσει συστατικό στοιχείο του νέου σχολείου.

* Καταπολέμηση λαθρεμπορίου: Πολύ κοντά σε υλοποίηση βρίσκονται δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον καπνό. Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ολοκληρώνει το σχέδιο του πρώην υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, για την πάταξη της λαθρεμπορίας καπνού, και αναμένεται να ακολουθήσουν και αντίστοιχα σχέδια για τα καύσιμα και το αλκοόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News