default-image

Νέα τραγωδία: Νεκρό αγοράκι ενός έτους σε λέμβο ανοικτά της Λέσβου

Ελλάδα
Νέα τραγωδία: Νεκρό αγοράκι ενός έτους σε λέμβο ανοικτά της Λέσβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρό βρέθηκε μέσα σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Εφταλού-Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο ένα αγοράκι ενός έτους.

Μέσα στη θαλασσοταραχή, χθες στις 11:30, στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμιάς στη βόρεια Λέσβο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε 56 ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και το ενός έτους αγοράκι που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες των μελών του σκάφους, και στη συνέχεια εθελοντών γιατρών και του αγροτικού γιατρού του Μόλυβου, που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, το παιδάκι έχασε τη μάχη για τη ζωή. Στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια ώρα, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 200 πρόσφυγες προσάραξε το πρωί της Παρασκευής σε αμμώδη ακτή βορειοανατολικά της Λέρου.  

Όλοι οι επιβαίνοντες, παιδιά, γυναίκες και άντρες, αποβιβάστηκαν στη στεριά με τη συνδρομή πλωτών του Λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Λέρου.

Xθες τα μεσάνυχτα, και πάλι στη βόρεια Λέσβο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος επενέβη σε δύο ακόμα περιστατικά. Στην Εφταλού, διασώζοντας 48 μετανάστες και πρόσφυγες από βυθιζόμενη πλαστική βάρκα και στη θαλάσσια περιοχή Λάνμνας μεταξύ Μολύβου και Συκαμιάς διασώζοντας 70 ανθρώπους από, επίσης, βυθιζόμενη πλαστική βάρκα.

Από τις 6 το πρωί χθες Πέμπτη και μέχρι σήμερα Παρασκευή το πρωί, σε όλη τη Λέσβο, αποβιβάστηκαν περί τους 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι 800 από αυτούς αποβιβάστηκαν από τη δύση του ήλιου χθες και μέχρι σήμερα το πρωί.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) διαπιστώνει ραγδαία αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά την περασμένη εβδομάδα, με 7.000 αποβιβάσεις καθημερινά έναντι 4.500 στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το οποίο μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός.

Όπως αναφέρει το in.gr, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μεταβεί στη Λέσβο αύριο Σάββατο και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες

Σε τροχαίο ατύχημα, με υλικές μόνο ζημιές, ενεπλάκη, στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 Σύριους πρόσφυγες και κατευθυνόταν προς την Ειδομένη. Το περιστατικό συνέβη στην ΠΑΘΕ, κοντά στον Κορινό Πιερίας. Τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως έγινε γνωστό, το όχημα, για άγνωστο λόγο, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε το διαχωριστικό στηθαίο και ακινητοποιήθηκε στην παρακείμενη τάφρο, χωρίς να υπάρξει ανατροπή.

Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο που έφτασε στο σημείο και τους μετέφερε στον προορισμό τους.

Οι τέσσερις τελευταίες ταυτοποιήσεις

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν τελικά και οι τέσσερις τελευταίες σοροί που δεν είχαν αναγνωριστεί μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο Φαρμακονήσι, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά 34 μετανάστες, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε.  

Πρόκειται για τετράχρονο κορίτσι, ένα εξάχρονο αγόρι, μία 32χρονη και έναν 31χρονο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News