Ελλάδα

Απεργούν οι φυσικοθεραπευτές στις 22 Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προχωρά σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενος για την «αδικαιολόγητη εξαίρεση του κλάδου από τη χορήγηση του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας». Παράλληλα ζητά την ένταξη των μελών του στην κατηγορία Α' των δικαιούχων του επιδόματος.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Πέραν του επιδόματος, ο Σύλλογος προχωρά στην κινητοποίηση, η οποία πρέπει να σημειωθεί στηρίζεται και από την ΠΟΕ- ΟΤΑ αλλά και την ΠΟΕΔΗΝ- απαιτώντας παράλληλα:

«-Αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.

-Διασφάλιση οργανικών θέσεων. Ούτε μια απόλυση εργαζομένου.

-Τροποποίηση οργανισμών υγειονομικών δόμων και σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

-Κατάργηση της παράνοµης μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και εξίσωσή τους.

-Μισθολογική αποκατάσταση του ύψους αποδοχών των φυσικοθεραπευτών σε αξιοπρεπή επίπεδα, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας.

-Τροποποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για εξέλιξη και κατάργηση του διαχωρισμού σε ΤΕ και ΠΕ.

-Να διασφαλιστεί µε ρητή νομοθετική ρύθμιση η ισότιμη και µε τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις επιλογή προϊσταμένων μεταξύ υπαλλήλων ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Ν.3839/10, µε ενίσχυση περαιτέρω των αξιοκρατικών του χαρακτηριστικών.

-Σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας ή Αυτοτελούς Γραφείου Φυσικοθεραπείας επίπεδου τμήματος, με προϊστάμενο φυσικοθεραπευτή, που θα υπάγεται στην επίσης προτεινόμενη Υποδιεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας και δεν θα προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

-Θέσπιση ειδικού κλάδου, στον οποίο θα εντάσσονται όλα τα επαγγέλματα υγείας, με αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας της προτεινόμενης Υποδιεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας.

-Εφαρμογή όλων των σχετικών περιοριστικών διατάξεων περί φυσιοθεραπευτικών πράξεων και οριστική απαλλαγή των συναδέλφων από την άσκηση αλλότριων καθηκόντων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια