default-image

Καταλήψεις και κινητοποιήσεις για τα συνεχιζόμενα κενά

Κρήτη
Καταλήψεις και κινητοποιήσεις για τα συνεχιζόμενα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν την επόμενη εβδομάδα δάσκαλοι και καθηγητές, βλέποντας τα κενά στην εκπαίδευση να εξακολουθούν να είναι σημαντικά και σε επίπεδο Κρήτης, παρά το ότι ήδη έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων.

Για «πάρκινγκ παιδιών» έκαναν λόγο οι εκπαιδευτικοί, που περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Εντωμεταξύ, οι καταλήψεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη σε σχολεία του νησιού. Οι μαθητές 14 σχολείων στο Ρέθυμνο και 2 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου τοποθέτησαν λουκέτα και διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να μπουν στα σχολεία αν δεν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά στο Ρέθυμνο 5 γυμνάσια, 6 Λύκεια και 3 ΕΠΑ.Λ. έμειναν κλειστά, ενώ στο Ηράκλειο λουκέτο έβαλαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαλίων.

Οι δάσκαλοι μαζί με τους καθηγητές ετοιμάζουν κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την πίεση προς την Πολιτεία για κάλυψη των κενών, τα οποία, όπως διευκρίνισε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη θα έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί.

Αναπληρωτές, παράλληλη στήριξη, ειδικότητες και ειδική εκπαίδευση μπαίνουν στο επίκεντρο εκπαιδευτικών αλλά και γονέων, καθώς η έλλειψη δασκάλων και καθηγητών αποσυντονίζει  τον οικογενειακό προγραμματισμό, δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News