Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη στην Κύπρο

«Δεν μπορεί να είναι εφικτή η πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές πριν από το 2017», εκτιμά, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Λευκωσία σήμερα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Ελλάδα είχε καταφέρει να εξασφαλίσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές στα μέσα του 2014 και είχαν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία, και ειδικά στο τραπεζικό σύστημα, σημαντικά κεφάλαια και με αυτόν τον τρόπο είχε δοθεί σε εκείνη τη χρονική συγκυρία, η εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε καταφέρει, αργά αλλά σταθερά, να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών».

«Τους τελευταίους μήνες η ελληνική οικονομία πήγε πολύ πίσω, έχουμε ενταχθεί σε ένα τρίτο, εξαιρετικά επώδυνο πρόγραμμα. Η προσπάθεια επιστροφής της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης στηρίζεται πάνω από όλα στην υλοποίηση δύσκολων, πλην όμως απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «η πολιτική αυτή, κατά την άποψή μας δεν πρέπει να στηρίζεται στην περαιτέρω αύξηση των φόρων, αλλά στη στοχευμένη περικοπή δημοσίων δαπανών, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα, το μείγμα οικονομικής πολιτικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και διαπραγματεύτηκε το τρίτο μνημόνιο, δίνει περισσότερη έμφαση στην αύξηση των φόρων, πιέζοντας περισσότερο με αυτόν τον τρόπο έναν ιδιωτικό τομέα, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται».

Εν τούτοις, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εποικοδομητική και χρήσιμη» τη συνάντησή του με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, με τον κ. Γεωργιάδη να ανταποδίδει τους χαρακτηρισμούς αυτούς υποστηρίζοντας πως «στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω βρει έναν συνομιλητή, που κατανοεί, γνωρίζει, αλλά και συμμερίζεται την ανάγκη προώθησης, σε ευρωπαϊκό ουσιαστικά επίπεδο, των προσπαθειών για τη δημιουργία μιας ακόμη πιο ανταγωνιστικής και παραγωγικής οικονομίας».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η Κύπρος έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια μια δύσκολη προσπάθεια μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της οικονομίας», προσθέτοντας παράλληλα πως «στην οικονομία δεν υπάρχουν εύκολες ή γρήγορες λύσεις, δεν διορθώνονται τα διαχρονικά προβλήματα με ένα μαγικό ραβδί, αλλά μόνο μέσα από τη δύσκολη προσπάθεια προώθησης εκείνων των αλλαγών που δημιουργούν για οικονομίες, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου, μια νέα προοπτική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια