default-image

Φάιμαν: "Μόνο με ενίσχυση αποτελεσματικά τα hotspots"

Ελλάδα
Φάιμαν: "Μόνο με ενίσχυση αποτελεσματικά τα hotspots"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο με κεντρικό συντονισμό και σημαντική ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών θα έχει αποτέλεσμα το σύστημα των Hotspots για την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία, είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, στον απόηχο της επίσκεψής με τον Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

«Είμαι αισιόδοξος μόνο αν υπάρξει κεντρικός συντονισμός, σημαντικά περισσότερα μέσα και σημαντικά περισσότερο προσωπικό», δήλωσε ο κ. Φάιμαν στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF, μετά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για τη διάθεση ακόμη περισσότερων κοινοτικών πόρων ώστε να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές.

Η Ελλάδα, που έχει δεχτεί εισροή περίπου 400.000 ανθρώπων μόνο το 2015, έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία έξι Hotspots, στον Πειραιά και σε πέντε νησιά της παραμεθορίου.

Ωστόσο, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε ορισμένα σημεία ελέγχου τα δακτυλικά αποτυπώματα των προσφύγων λαμβάνονταν σε χαρτιά, κι όχι ψηφιακά, καθώς δεν υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Από την άλλη πλευρά σχολίασε ότι είναι λάθος να υποθέτει κανείς πως μόλις καταστρώνει ένα σχέδιο έχει ήδη πετύχει την πραγματοποίησή του, σε μια έμμεση βολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συμπλήρωσε, «Πολλά περισσότερα σε σχέση με τα όσα ετοιμάζονται πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ασφάλεια στα σύνορα», και την ίδια στιγμή να υπάρχει σεβασμός στο δικαίωμα του ασύλου μέσω του συστήματος διανομής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News