default-image

Στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Καμμένος στις Βρυξέλλες

Ελλάδα
Στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Καμμένος στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, συναντήθηκε στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) στην πόλη Mons του Βελγίου με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) Πτέραρχο Philip Breedlove.

Κατά τις συνομιλίες τονίστηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, επισημάνθηκε η σημασία της χώρας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και έγινε εκτενής αναφορά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Όπως επισήμανε ο Πτέραρχος Philip Breedlove «είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός επισκέπτεται την έδρα της Συμμαχίας στα 63 χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθύνθηκε στο ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην έδρα της Στρατιωτικής Συμμαχίας και επισκέφθηκε το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Τσέχο Στρατηγό Petr Pavel».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News