default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Θέλω να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία"

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: "Θέλω να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα, έκανε αναφορά για το θέμα της υποψηφιότητάς του, καθώς και για τις περιοδείες, που ξεκινάει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το «αύριο» σε περίπτωση, που αναδειχθεί πρόεδρος του κόμματος.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι καλές Κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ανοιχτό κόμμα, δημοκρατικό κόμμα, ανανέωση σε πρόσωπα και σε ιδέες, δημοκρατικές δομές και αξιοκρατία στην αξιολόγηση των στελεχών. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο για να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία. Δεν με ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές αλλά και να κυβερνήσουμε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ανανεώσω ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία στο στελεχιακό της δυναμικό, αυτό δεν σημαίνει ότι πετάμε όλους τους παλιούς έξω. Χρειάζεται ουσιαστική αναδιοργάνωση της οργανωτικής υποδομής της Νέας Δημοκρατίας που έχει μείνει στη δεκαετία του '70», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

«Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ελέγχων της Κυβέρνησης από τα οποία φαίνεται ότι έκανε λιγότερους ελέγχους στη λίστα Λανγκάρντ από όσους κάναμε εμείς. Ενοχλεί τον κ. Τσίπρα ότι επιχείρησα να βάλω τάξη στο Δημόσιο η οποία ξηλώθηκε μέσα σε 6 μήνες», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «το μόνο επίτευγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένου ήταν να φέρει πίσω τους επίορκους. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση».

«Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα διότι είναι χρέος μου να πάω στην περιφέρεια να μιλήσω με τους πολίτες και να τους παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τη Νέα Δημοκρατία και να ακούσω τις απόψεις τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ξεκινάει τις περιοδείες του, το Σάββατο από την Κόρινθο, ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στον Έβρο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν ώστε να κάνουμε ένα διάλογο και μια αντιπαράθεση απόψεων για το πως αντιλαμβανόμαστε τη Νέα Δημοκρατία», ενώ τόνισε ιδιαιτέρως πως «αντί να ψάχνουμε για πρόσωπα θα πρέπει να αναζητήσουμε τι θέλουμε από το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να δούμε ποιος πληροί τις προϋποθέσεις».

Εν τούτοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν υποτιμά τους συναδέλφους του στην Βουλή, ενώ, όπως ανέφερε, «δεν ζήτησα από κανέναν να στηρίξει την υποψηφιότητά μου διότι δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι αυτή η εκλογή αφορά ένα κλειστό club μηχανισμών. Δυστυχώς γίνεται αυτή η συζήτηση. Εγώ θέλω να μείνω έξω από μια τέτοια συζήτηση».

«Όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν ομάδες που χειραγωγούνται και μετακινούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ευτυχώς αυτά δεν συμβαίνουν πια», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως «μέσα από την ανοιχτή διαδικασία θα βγει η Νέα Δημοκρατία πιο ισχυρή. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο μητρώο μελών και αυτά τα μέλη θα πρέπει να τα κρατήσουμε ενεργά στη συνέχεια».

«Εάν αυτή η εκλογή είναι μια εκλογή των λίγων και των μηχανισμών τότε η κοινωνία δεν έχει λόγο για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και θα παραχωρήσουμε πάλι τη διαδικασία στους μηχανισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία πήρε διαζύγιο από πολλές παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Πρέπει να εκφράσουμε τις δυνάμεις της υγιούς εργασίας, όχι μόνο των εργοδοτών αλλά και των εργαζομένων», υποστήριξε παράλληλα πως η Νέα Δημοκρατία «πρέπει να πάρει διαζύγιο από τις λογικές του λαϊκισμού», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «η μήτρα του λαϊκισμού όπως διαμορφώθηκε τη δεκαετία του '80 από το ΠΑΣΟΚ επηρέασε στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα και επηρέασε εν μέρει και τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτές τις πρακτικές, να εκφράσουμε τα παραγωγικά στρώματα, πρέπει να γίνουμε το κόμμα της εργασίας. Θέλουμε να εκφράσουμε την Ελλάδα της δημιουργικότητας, της εργασίας, της ελευθερίας όπου ο καθένας θα προχωράει ανάλογα με τις αξίες του και την Ελλάδα της αλληλεγγύης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει υποδεχθεί με την ίδια άνεση τον μετριοπαθή κεντρώο και τον παραδοσιακό δεξιό αλλιώς δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει μεγάλη παράταξη και να κερδίσει το ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως μπορεί να «ξαναμεγαλώσει» τη Νέα Δημοκρατία, απευθυνόμενος σε πολίτες, «που την έχουν εγκαταλείψει χωρίς να χάσω παραδοσιακούς ψηφοφόρους».

Εν τούτοις, «η Νέα Δημοκρατία θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση. Αν εκλεγώ πρόεδρος θα κάνω τη ζωή του κ. Τσίπρα πολύ δύσκολη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

«Το πρόβλημα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να λυθεί τώρα. Δεν έχει περιθώρια για μεταβατικές λύσεις γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει στην εξουσία», καθώς όπως ανέφερε «η Κυβέρνηση δεν έχει αναζητήσει ποτέ σοβαρά ισοδύναμα μέτρα».

«Ο κακός εννοούμενος συνδικαλισμός πρέπει να τελειώνει την επόμενη ημέρα. Στις 50 υπογραφές της υποψηφιότητας μου δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστής», υπογράμμισε.

Αναφορικά για τα capital controls και το ηλεκτρονικό χρήμα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «τα capital controls και η διείσδυση του ηλεκτρονικού χρήματος είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πάταξη της φοροδιαφυγής», ενώ αναφορικά για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως «θα μπορούσε από του χρόνου να μειωθεί κατά 30% με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών εφόσον η χώρα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και αυτός θα ήταν ο δικός μας στόχος».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μητσοτάκης, σχολίασε το θέμα της επιστροφής του κ. Νικολόπουλου στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλω πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Οι πραγματικοί ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτούς έχουμε τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News