default-image

Αύξηση εισιτηρίων στα μουσεία αντί ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά

Ελλάδα
Αύξηση εισιτηρίων στα μουσεία αντί ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον τομέα του Πολιτισμού, και ειδικότερα στα αυξημένα έσοδα από την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αναζητά η κυβέρνηση τα ισοδύναμα μέτρα για την οριστική αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τους σχεδιασμούς αυτούς αποκάλυψε στη Βουλή ο νέος υπουργός Πολιτισμού και στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Έχουμε δρομολογήσει αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους - το ηλεκτρονικό εισιτήριο - και ίσως από εκεί βρεθούν και κάποια ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και ιδίως για το υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% στην εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτα χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων.

Ακόμη, ο κ. Μπαλτάς μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν παροχές στους ανθρώπους που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, ώστε να μην αποκοπούν από τον Πολιτισμό, επισημαίνοντας πως στα μέτρα για τους οικονομικά ασθενείς, πέραν της κάρτας αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προστεθεί και η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μέτρα που δεν αποβαίνουν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά σε συνάρτηση με την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού ως προς αυτά.

«Έχουμε πολλή δουλειά, είναι ένα υπουργείο ανοιχτό, δεν είναι ένας γυάλινος πύργος», τόνισε ο κ. Μπαλτάς και σημείωσε πως το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι εκείνος ο φορέας που «φτιάχνει γούστο», είναι το υπουργείο που έχει τον τρόπο, τη μέθοδο και τα μέσα ώστε η καλλιτεχνική δημιουργία να μπορεί να εκφράζεται απρόσκοπτα και να υπάρχει παραγωγή πολιτισμού. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δική μας παραγωγή πολιτισμού μπορεί να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας.

Ο κ. Μπαλτάς έδωσε έμφαση στο ζήτημα εξαγωγής του ελληνικού πολιτισμού αλλά και σε αυτό της έμπρακτης ενίσχυσής του. «Υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας», ανέφερε και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας». Επίσης, σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ενισχύσει τις μικρές υποδομές «μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News