Ελλάδα

Επίσκεψη Α.Τσίπρα Β.Φάιμαν στη Λέσβο

Στη Λέσβο σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, για από κοινού επίσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων και για συζήτηση της περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στη διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών. H Βιέννη προγραμματίζεται να στείλει περίπου 100 στελέχη σε Ιταλία και Ελλάδα για την επάνδρωση των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων. Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από τέσσερις μήνες που ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται την Ελλάδα.

 Ο Αυστριακός καγκελάριος είχε έλθει στην Αθήνα στα μέσα Ιουνίου για επίσημη επίσκεψη.

Ήταν ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο.


Από την πλευρά του, ο τότε νέος ακόμη στο αξίωμά του έλληνας πρωθυπουργός, είχε πραγματοποιήσει -έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν- την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα, στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με το in.gr.

Σχόλια