Ελλάδα

Φίλης: "Άμεσα οι προσλήψεις για τα σχολεία Eιδικής Aγωγής"

Tη δέσμευση ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία Eιδικής Aγωγής επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στα πλαίσια επίσκεψής του σε σχολείο όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία.

Με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο κ. Φίλης επισκέφτηκε αρχικά το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, στο οποίο διοργανώθηκε εκδήλωση γνωριμίας και συμμετοχής στα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Ο κ. Φίλης από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στάθηκε στη σημασία που δίνει το υπουργείο στον σχολικό αθλητισμό, ενώ επίσης τόνισε τη σημασία που έχει η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στο σχολικό αθλητισμό, τόσο για την ισόρροπη προσωπική τους ανάπτυξη, όσο και για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κατάρριψη στερεοτύπων, ακόμη και ρατσιστικών εκδηλώσεων και διαχωρισμών, συμβάλλοντας έτσι στη μετεξέλιξη των σημερινών μαθητών και μαθητριών στους αυριανούς ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην άθληση και τα σημαντικά στοιχεία Παιδείας που αυτή μπορεί να προσφέρει. Η συμμετοχή και η προσπάθεια, η βιωματική ανάδειξη του "ευ αγωνίζεσθαι", η συνεργασία στην ομαδική προσπάθεια, αλλά και η θετική επίδραση που έχει η άθληση στην υγεία και τη ζωή μας είναι τα στοιχεία που ο ελληνικός σχολικός αθλητισμός αναδεικνύει με τις διοργανώσεις του τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς», ανέφερε ο κ. Φίλης από το Κλειστό των Ιλισίων.

«Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους, οργανώνουν και συμμετέχουν σε αθλητικά δρώμενα και παράλληλα - με φαντασία και δημιουργικότητα- παρουσιάζουν σε διάφορες μορφές τα σημαντικότερα στοιχεία του Ολυμπισμού και της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό ανεξάρτητα από φύλο, κοινωνική καταγωγή, σωματικές και νοητικές ικανότητες», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Σχόλια