Ελλάδα

Τα πτώματα δύο προσφύγων εντόπισε το Λιμενικό σε παραλίες της Κω

Τα πτώματα δύο προσφύγων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας εντόπισε το Λιμενικό σε διαφορετικές παραλίες της Κω και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Τιγκάκι και Λαμπή αντίστοιχα.

Τα δύο πτώματα βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, κάτι που σημαίνει ότι βρέθηκαν στη θάλασσα πριν από αρκετές μέρες. Ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ύψους περίπου 1,75μ. και μεγάλης σωματικής διάπλασης, ενώ η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 64 ετών, ύψους περίπου 1,60 μ. και κανονικής σωματικής διάπλασης.

Σε άλλη επιχείρηση στη Σάμο, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 48 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο κινδύνευε να ανατραπεί λόγω υπεράριθμων επιβατών. Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, όπου και συνελήφθησαν καθώς δεν έφεραν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη Σάμο επίσης, σύμφωνα με το protothema.gr, το Λιμενικό διέσωσε 36 ακόμα παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν επίσης σε φουσκωτή βάρκα. Μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμάνι Βαθέος, όπου συνελήφθησαν διότι δεν παρουσίασαν επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σχόλια