Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων έλαβε χώρα τα ξημερώματα ανοιχτά της Μυτιλήνης, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού.

Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονταν και οι λαθροδιακινητές που πήδηξαν στη θάλασσα για να διαφύγουν της σύλληψης.

Ωστόσο, οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Έσωσαν 18χρονη παραπληγική πρόσφυγα

Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν το πρωί από τη θάλασσα της Λέσβου μαζί με ακόμα 42 πρόσφυγες τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της, σύμφωνα με το in.gr.

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

«Διαπιστώσαμε την αγωνία της..., με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Η 18χρονη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας συνοδευόταν από τη μητέρα και την αδελφή της.

Σχόλια