default-image

Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Ελλάδα
Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα μήνα μετά από την έναρξη του σχολικού έτους και τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας είναι εκρηκτικά», εκτιμά σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Άνεργων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Εκατοντάδες σχολεία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, άλλα υπολειτουργούν με 30άρια τμήματα και τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες, χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης. Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη δεν έχουν γίνει ακόμα, ενώ η Ειδική Αγωγή είναι το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης και θα έπρεπε να διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, σύγχρονο εποπτικό και παιδαγωγικό υλικό, κατάλληλα βιβλία και το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

Την ίδια στιγμή ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών συνεχίζεται τη φετινή χρονιά, αφού κατέθεσαν δύο φορές τις αιτήσεις τους και οι πρώτοι αναπληρωτές μπαίνουν στα σχολεία τέλη Σεπτέμβρη. Οι περισσότεροι έχουν από πέντε μέχρι και 14 χρόνια υπηρεσίας και καλύπτουν πλέον οργανικά κενά κι όχι έκτακτες ανάγκες. Συνάδελφοι γυρίζουν όλη την Ελλάδα, με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, με απόλυση κάθε χρόνο, με αβέβαιη επαναπρόσληψη, με το φάσμα της ανεργίας καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.

Ίσως είναι η πολλοστή φορά που εργάζεσαι σαν αναπληρωτής στο Δημόσιο Σχολείο.

Οι ανάγκες μας όμως για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα, η ανάγκη μας να μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια την οικογένειά μας, δεν χωράει στα εφήμερα και με ημερομηνία λήξης προγράμματα εργασίας.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που προσθέτει νέα μνημόνια, τσακίζει μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για δραματικές περικοπές στις προσλήψεις αναπληρωτών (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τμήματα 30 μαθητών, αντιλαϊκά ισοδύναμα, δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες για μισθούς).

Παλεύουμε με πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη στιγμή που μόνο αυτό καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Παράλληλα διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης για όλους τους αναπληρωτές όπως   επίδομα ανεργίας για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία , πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους, ανεξάρτητα προϋπηρεσίας, το δικαίωμα στις άδειες, επίδομα ενοικίου, θέρμανσης. Ζητάμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας 2010-2012, την κατάργηση του διετούς τιμωρητικού αποκλεισμού, να δίνονται όλα τα κενά στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η πολυδιάσπαση στο χώρο των συμβασιούχων, η συγκρότηση πολλών υποομάδων ανάλογα με τις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, την προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά δεν οδηγεί πουθενά. Καλλιεργεί τη συντεχνιακή λογική, τον ατομισμό, διασπά τον κλάδο, μας αφοπλίζει, αφήνει στο απυρόβλητο τη κυβέρνηση. Όλοι μαζί, ενωμένοι καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά και στη μόρφωση των παιδιών μας. Παλεύουμε για:

1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.

2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.

5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.

6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία από την 1η Σεπτέμβρη.

7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια

8. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.

Σε καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ανέργων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου την Παρασκευή 2/10 στις 19:00 στην Παλιά Ακαδημία (53ο - 54ο Δ.Σ.) και σου ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχεις μπροστά σου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News