default-image

Ο Π. Καμμένος στην ανασκαφή για το Noratlas στην Κύπρο

Ελλάδα
Ο Π. Καμμένος στην ανασκαφή για το Noratlas στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τον χώρο όπου εντοπίστηκαν, μετά από ανασκαφή, η άτρακτος του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και οστά Ελλήνων καταδρομέων.

Ο επικεφαλής της ανασκαφής Ξενοφών Καλλής, ενημέρωσε τον κ. Καμμένο διεξοδικά, σημειώνοντας ότι έχουν εντοπιστεί οστά, αλλά απέφυγε να αναφέρει αριθμό. Παράλληλα υποστήριξε πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να γίνει εξέταση DNA.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καλλής ανέφερε ότι το κέλυφος και τα φτερά του αεροσκάφους έχουν καταστραφεί, ενώ η άτρακτος, λόγω της πρόσκρουσης, της έκρηξης και της φωτιάς έχει διαλυθεί.

Εν τούτοις, υπογράμμισε πως το αεροσκάφος ήταν σε κατάσταση προσγείωσης, το πιλοτήριο έβλεπε προς το Πενταδάκτυλο και το πίσω μέρος προς νότια, τονίζοντας στον υπουργό Άμυνας πως η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ μετά την ενημέρωση ο κ. Καμμένος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς που θα γίνουν για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε χθες με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β', στο πλαίσιο της επίσκεψής του με τη συνοδεία του Κύπριου υπουργού Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στη συνέχεια της ημέρας, θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News