default-image

RP: "Το ΔΝΤ πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους"

Ελλάδα
RP: "Το ΔΝΤ πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιέσεις φαίνεται να ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να μειώσουν και άλλο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους της Γερμανίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Επιπλέον το ΔΝΤ θέλει να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας πως ουσιαστικά οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ σημαίνουν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Μετά την επαναλαμβανόμενη κατηγορηματική απόρριψή του (κουρέματος του ελληνικού χρέους) από τη γερμανική κυβέρνηση, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε μετά τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της για την παροχή επιπλέον 86 δισ. ευρώ ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει η Rheinische Post, σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News