default-image

Δύο νέα οπλοστάσια ψάχνει η ΕΛΑΣ μετά τη νέα γιάφκα

Ελλάδα
Δύο νέα οπλοστάσια ψάχνει η ΕΛΑΣ μετά τη νέα γιάφκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο οπλοστάσια και κρησφύγετα των «ληστών του Διστόμου» και των αντιεξουσιαστών συνεργών τους, αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μετά τον εντοπισμό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της νέας «γιάφκας» στην οδό Μαραθώνος 280 στην οποία βρέθηκαν ρουκετοβόλα, μεγάλος αριθμός πολεμικών τυφεκίων, χειροβομβίδων και άλλου οπλισμού του οποίου συνεχιζόταν η καταμέτρηση όλο το βράδυ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει tovima.gr, συνδέουν το συγκεκριμένο οπλοστάσιο με ένα οίκημα ασφαλείας που είχαν εντοπίσει οι διωκτικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2014 σε σχετικά κοντινό σημείο στη Νέα Μάκρη και εκτιμούν ότι υπήρξε μεταφορά οπλισμού, από το ένα σπίτι στο άλλο, μετά την κινηματογραφική ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο πέρσι τον Αύγουστο.

Η οπλαποθήκη στην λεωφόρο Μαραθώνος εκτείνεται σε χώρο περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων, είχε νοικιασθεί τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή τον καιρό που η ίδια ένοπλη οργάνωση είχε ληστέψει τράπεζα στο Δώριο Μεσσηνίας, και παλαιότερα βρισκόταν εκεί ένα κατάστημα εμπορίας σιδήρου.

Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες ότι στο συγκεκριμένο οίκημα δεν υπήρχε καμία «κινητικότητα» τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν, με μικρότερες πιθανότητες επαλήθευσης, από αυτόν τον χώρο να πέρασαν τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ), προκειμένου να λάβουν τον οπλισμό τους για την επίθεση, τον Δεκέμβριο του 2014, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.

Κι αυτό λόγω της πεποίθησης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ότι η εν λόγω ένοπλη οργάνωση σχετίζεται με το μικτό σχήμα ποινικών και ανταρτών πόλης. Όμως θεωρούν βέβαιο ότι υπάρχει και άλλο οπλοστάσιο, άμεσα συνδεδεμένο με την ΟΛΑ αλλά και χώρος όπου υπάρχει μεγάλο τμήμα της λείας από τουλάχιστον 15-20 ληστείες που έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη πολυμελής ένοπλη ομάδα ποινικών και αναρχικών.

Με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι «τα RPG-7, τα εκρηκτικά και άλλο πολεμικό υλικό που βρέθηκε σε Φθιώτιδα και Μαραθώνα μας δείχνει ότι ετοίμαζαν ένοπλες επιθέσεις για λογαριασμό ομάδων αντάρτικου πόλης. Χωρίς ωστόσο να έχουμε βρει μέχρι τώρα στοιχεία για τις στοχεύσεις τους…».

Την ίδια στιγμή εντυπωσιακά στοιχεία φέρεται να προκύπτουν από τον δικαστικό φάκελο της σύλληψης του Γιώργου Πετρακάκου και τον εντοπισμό των οπλοστασίων σε Φθιώτιδα και Μαγνησία. Από καταθέσεις αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο αδελφοί από την Αγία Παρασκευή, που κατηγορήθηκαν ως συνεργοί του Πετρακάκου, παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από μία επίμαχη τηλεφωνική κλήση που εντοπίσθηκε.

Οι δύο νεαροί ένας από τους οποίους εργαζόταν σαν γραφίστας και ο άλλος περιστασιακά σαν σερβιτόρος ανέφεραν ότι βρέθηκαν στο πλευρό του 37χρονου ποινικού γιατί «ήταν «παιδικοί φίλοι από την Αγία Παρασκευή και ανταποκρίθηκαν σε παράκλησή του να τον βοηθήσουν. Και το έπραξαν παρότι γνώριζαν ότι τον καταζητούσαν οι διωκτικές αρχές».

Συμπληρώνοντας ότι «δεν ζήτησαν ποτέ χρήματα από αυτόν». Στη διάρκεια της απολογίας του ο Γιώργος Πετρακάκος, εκπροσωπήθηκε νομικά από την δικηγόρο κυρία Βασιλική Αγγελίδου, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με ένοπλη οργάνωση, ενώ επιφυλάχθηκε να αναφερθεί σε εμπλοκή του σε ληστείες.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει και τα δύο Scoprpion και όχι Ούζι όπως αναφέρθηκε αρχικά από τις διωκτικές αρχές, που βρέθηκαν στην υπαίθρια κατοικία στον Μώλο Φθιώτιδας. Τέτοιου είδους όπλα, χρησιμοποιούσε παλαιότερα ο τσεχικός στρατός, είχαν βρεθεί σε οπλοστάσιο μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και σε γιάφκες Ελλήνων και ξένων ενόπλων στην χώρα μας.

Τα ευρήματα της Ατιτρομοκρατικής στη γιάφκα του Μαραθώνα

Επτά ΙΧ, δύο δίκυκλα και βαρύς οπλισμός είναι τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στη γιάφκα στη λεωφόρο Μαραθώνος 280.

Πιο αναλυτικά έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής:

- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας VOLKSWAGEN , μοντέλο TIGUAN , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής Αττικής την 29-06-2014.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας SMART , μοντέλο FORTWO CABRIO , χρώματος ασημί, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας την 19-10-2014.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MINI , μοντέλο COOPER , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς την 19-06-2014.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο AURIS , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισίας την 08-03-2014.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο YARIS , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης την 01-12-2014.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας JEEP , μοντέλο CHEROKEE , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Χαριλάου Θεσσαλονίκης την 17-10-2007.

-Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης την 03-12-2013.

-Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας SUZUKI , μοντέλο GSX R 1000, χρώματος μπλε, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου την 26-02-2014.

-Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας DUCATTI , χρώματος ερυθρό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος την 26-01-2015.

Δύο πιστόλια, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, υποπολυβόλο MP -5, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρο γιλέκο εμπορίου, ενώ από τη βαλλιστική εξέταση, που διενεργήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι τα παραπάνω όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News