default-image

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά-ΥΠΕΞ Αργεντινής

Ελλάδα
Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά-ΥΠΕΞ Αργεντινής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Ο κ. Τίμερμαν ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά ως προς το ζήτημα του χρέους και του σχετικού σχεδίου απόφασης που υπεβλήθη πρόσφατα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα των vulture funds που διακατέχουν το 6% του χρέους της Αργεντινής.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα δώσει μάχη ανάλογη με αυτή της Αργεντινής για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, συμμετέχοντας σε προγραμματιζόμενη συνάντηση, τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία της επόμενης απόφασης, όπως αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την πολιτική απόφαση να υποστηρίξει το νέο σχέδιο απόφασης και θα συμμετάσχει στην συνάντηση του Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News