default-image

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: "Καμία δίωξη των συνδικαλιστών συναδέλφων"

Ελλάδα
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: "Καμία δίωξη των συνδικαλιστών συναδέλφων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην ποινική δίωξη των συνδικαλιστών, «αγωνιστών συναδέλφων της ΕΛΜΕ Σάμου», που δικάζονται την Πέμπτη1 Οκτωβρίου, στο Πρωτοδικείο Σάμου «ως "πρωταίτιοι" της κινητοποίησης του Σεπτέμβρη του 2013», εκφράζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην ανακοίνωσή της «οι τρεις από τους τέσσερις διωκόμενους αγωνιστές ήσαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου (Τάκης Διαμαντίδης πρόεδρος, Νίκος Παπαβασιλείου γραμματέας, Μαρία Ξύδη μέλος), ενώ ο τέταρτος (Γιάννης Τζημπούκας, αιρετός του ΠΥΣΔΕ) συμπλήρωνε το πάνελ της συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί, στα πλαίσια της διήμερης κατάληψης που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Διοίκησης της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Σάμου».

Υπενθυμίζει πως «η κατάληψη είχε γίνει στα πλαίσια των μαζικών 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών του κλάδου ενάντια στις απολύσεις των εκπαιδευτικών, τους νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και το κλείσιμο των σχολείων.

Ειδικότερη, η κατάληψη ως μέσο πάλης αποφασίστηκε από τα συλλογικά όργανα απόφασης του σωματείου, για να αποτρέψει την απόλυση των "68 ολικά πλεοναζόντων" εκπαιδευτικών των οποίων τα ονόματα είχαν αναγραφεί σε μια λίστα από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου , με σκοπό τη προώθησή τους στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω…».

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως «η δίωξη εναντίον των τεσσάρων ασκήθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες (Σεπτέμβρης του 2013), "απαντήθηκε" με πολλές δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και με ένα μακρύ κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης από το μαζικό κίνημα. Έμεινε στο "συρτάρι" για σχεδόν δύο χρόνια από όπου ξαναβγήκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν στάλθηκε στους 4 αγωνιστές η κλήση για τη δίκη της 1ης Οκτώβρη 2015».

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει ότι «αξίζει να τονίσουμε ότι τη στιγμή που ποινικοποιείται η διεκδικητική συλλογική δράση των τεσσάρων προαναφερόμεων αγωνιστών, αλλά και συνολικότερα του σωματείου τους, επειδή αντιτάχτηκαν στην πολιτική των περικοπών και των απολύσεων, τα κενά των εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπαίδευση της Σάμου

είναι δεκάδες, ενώ περίπου 20 σχολεία της Α/θμιας μένουν κλειστά λόγω της έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών. Συγχρόνως, σε πανελλαδικό επίπεδο τα κενά υπερβαίνουν τις 25.000 εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών των κοινωνικών δαπανών».

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με την ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συνδικαλιστές και ζητεί την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Τονίζει τέλος «ότι η συλλογική πάλη και η συνδικαλιστική διεκδίκηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, της εργασιακής δημοκρατίας και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση δεν ποινικοποιείται και διεκδικεί:

Καμία δίωξη των συνδικαλιστών συναδέλφων

καμία ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News