default-image

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Ελλάδα
Συνάντηση Σκουρλέτη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Rahman Mustafayev συναντήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον σύμβουλο του προέδρου της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, Murat Heydarov και τον διευθύνοντα σύμβουλο της SOCAR Energy Greece S.A., Anar Mammadov.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε η βούληση του Αζερμπαϊτζάν για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας του με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από την μεταβίβαση ποσοστού της ΔΕΣΦΑ ΑΕ στην εταιρεία SOCAR, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά και με τρόπο που να ικανοποιείται η  αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού. Εκτιμήθηκε ότι εντός των επόμενων μηνών θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου TAP επί των γενικών αρχών, καθώς πρόκειται για ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχει η SOCAR, από την πλευρά της οποίας διαπιστώθηκε η μεγάλη και συνολική πρόοδος για την προετοιμασία του.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε αναφορά στις συζητήσεις με εκπροσώπους της εταιρείας του ΤΑΡ στην Ελλάδα, σχετικά με τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την όδευση του αγωγού επί του ελληνικού εδάφους και τα αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργία του.

Συνάντηση για τα θέματα του αγωγού TAP, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινοπραξίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News