default-image

Σχολικές μονάδες επιθεώρησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Ελλάδα
Σχολικές μονάδες επιθεώρησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολικές μονάδες της πόλης της Ιεράπετρας επισκέφτηκε και επιθεώρησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτικό σύμβουλο κ. Ηλία Νταραρά.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν πρωτίστως η επιθεώρηση στις εργασίες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και βελτίωσαν τις υποδομές στα σχολικά κτίρια, καθώς και η συζήτηση με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα της σχολικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 3ο Δημοτικό, στα Γενικά Λύκεια και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές των σχολείων, να συζητήσει για τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν, αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που ως εκπαιδευτικές κοινότητες αντιμετωπίζουν, διαπιστώνοντας ότι όλα τα σχολεία είχαν πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς. Ελλείψεις δήλωσαν οι διευθυντές των σχολείων, ότι υπάρχουν πολλές σε καθηγητές, δασκάλους τάξεων και νηπιαγωγούς, στην παράλληλη στήριξη και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Χθες έγιναν ορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών που σε πρώτη φάση θα καλύψουν μέρος των κενών θέσεων, οι οποίες ωστόσο δεν καλύφτηκαν στο σύνολο τους.

Για να καλυφτούν όλα τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα θα έπρεπε να διοριστούν 50 τουλάχιστον δάσκαλοι και 30 νηπιαγωγοί. Για τα κενά που έμειναν, από το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζουν ότι, θα γίνουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών στις 13 Οκτωβρίου.

Η Κρήτη σε γενικές γραμμές έχει τις περισσότερες ελλείψεις εκπαιδευτικών σε εθνικό επίπεδο.

Κτηριακό πρόβλημα τουλάχιστον δεν υπάρχει

«Σε εποχή οικονομικής στενότητας και δυσκολιών, ο Δήμος Ιεράπετρας και οι Σχολικές Επιτροπές, έχουν καταφέρει τουλάχιστον, να υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τα σχολικά κτίρια και να πετύχουν τη συνεχή βελτίωσή τους. Έχοντας στο μυαλό μας ότι, η Παιδεία αποτελεί σημαντικότατο εφόδιο και αγαθό, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και υποστηρίζουμε με συγκεκριμένα έργα κάθε σχολική μονάδα, ώστε τόσο κτηριακά όσο και από πλευράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού να καλύπτονται οι ανάγκες της», τονίζει ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο της μόνωσης του 3ου Γυμνασίου, στην επισκευή της μόνωσης που έγινε στο ΕΠΑΛ και στις εργασίες βαψίματος και σοβαντίσματος, στις εργασίες ελαιοχρωματισμού στα Γενικά Λύκεια, στις εργασίες μόνωσης, συντηρήσεων και αλλαγής κουφωμάτων που έγιναν στο 3ο Δημοτικό, καθώς και στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

«Πρώτα απ' όλα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά, καθώς και στα μέλη των Επιτροπών για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για την υποστήριξη των σχολείων μας.

Είναι γεγονός ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με τους διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και βεβαία του προγραμματισμού και της άρτιας λειτουργίας των δύο Σχολικών Επιτροπών.

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δομές εκπαίδευσης στον δήμο μας, καθώς αυτό αποτελεί πρώτιστο στόχο μας και υποχρέωσή απέναντι στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς», κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News