Ελλάδα

"Προαπαιτούμενη η κοινοβουλευτική παρουσία του νέου αρχηγού"

«Αυτό που λείπει από τη Νέα Δημοκρατία και από τη χώρα είναι ένας πρόεδρος που θα είναι περισσότερο πραγματιστής και λιγότερο φιγουρατζής», υποστήριξε ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά για το ποια θα πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως «υπάρχει δυσκολία στο να συνταχθεί μία προκήρυξη για αρχηγό κόμματος. Μπαίνει μέσα και η χημεία.

Αισθάνομαι ότι αυτό που λείπει από τη Νέα Δημοκρατία άρα και από τη χώρα είναι ένας πρόεδρος που θα είναι περισσότερο πραγματιστής, λιγότερο φιγουρατζής, λιγότερο υποτελής στην επικοινωνιακή επίδοση, προς Θεού όχι αντι-Τσίπρας, και κυρίως ένας άνθρωπος που θα εγγυάται την ενότητα του κόμματος, πάνω στην οποία ως θεμέλιο θα ανθίσει κάθε άλλη θετική παράμετρος, που χρειάζεται να ανθίσει στη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι η ανανέωση, η διεύρυνση του ακροατηρίου, η πειστικότητα, η σοβαρότητα, η συνέπεια.

Η βάση για όλα αυτά είναι η ενότητα. Αν δεν υπάρχει αυτή η βάση, όλα τ' άλλα δεν θα έχουν υπέδαφος να ανθίσουν. Κάπως έτσι τον φαντάζομαι και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια τέτοια λύση που θα διευκολύνει τη χώρα και τη ΝΔ», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά για το αν υπάρχει συγκεκριμένος υποψήφιος που να ταιριάζει με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο κ. Τασούλας «έδειξε» το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, προσθέτοντας πως «ο νέος αρχηγός πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει επιδόσεις έχει και λάθη, συμβαδίζει με την τύχη της χώρας, χρειάζεται έναν αρχηγό έμπειρο, υπεύθυνο που να της κατοχυρώσει σε αυτήν την φάση την ενότητα, και όχι αυτήν την εικόνα ενός σκορποχωρίου που φαίνεται εκ πρώτης όψεως από τις πολλές επιθυμίες υποψηφιότητας», σημείωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Τασούλας θεωρεί πως είναι προαπαιτούμενη η κοινοβουλευτική παρουσία του νέου αρχηγού σημειώνοντας ότι «μία λυδία λίθος και τεράστιο δοκιμαστήριο η Βουλή μέσα από την οποία ο αρχηγός θα επιβληθεί. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν είχαμε τις εκλογές για αρχηγούς, έλεγε ότι ο αρχηγός δεν υποδεικνύεται, δεν διορίζεται, δεν εκλέγεται καν, ο αρχηγός επιβάλλεται».

«Άρα», καταλήγει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «το κοινοβούλιο είναι ο χώρος της τελικής επιβολής. Μπορεί να εκλεγεί από τη βάση, από την κοινωνία, από τους βουλευτές αλλά τελικά η μεγάλη δοκιμασία είναι το κοινοβούλιο. Εκεί ο νέος αρχηγός θα δώσει τις εξετάσεις του και πιστεύω ότι θα της περάσει και έναντι της κοινωνίας , της ιστορία και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι είναι περίπου περιττό το ερώτημα αν ο νέος αρχηγός πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός. Είναι αυτονόητο».

Σχόλια