default-image

Δεσμεύσεις περιφερειακού διευθυντή στους εκπαιδευτικούς

Ελλάδα
Δεσμεύσεις περιφερειακού διευθυντή στους εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων έθεσαν τα θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους συναδέλφους και ζήτησαν από τον περιφερειακό διευθυντή να πάρει θέση, να δώσει απαντήσεις και να δρομολογήσει άμεσα λύσεις.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" Μανώλης Μπελαδάκης με υπόμνημα που κατέθεσε στον περιφερειακό διευθυντή παρέθεσε τα αιτήματα των συναδέλφων και ανέλυσε τα κενά κατά κατηγορία και ειδικότητα τα οποία απαιτούν άμεσα την πρόσληψη 631 εκπαιδευτικών για να μπορέσει να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολείων.

Ζήτησε επίσης την παρέμβαση του περιφερειακού διευθυντή ώστε να δοθούν όλα τα κενά για την τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών και όχι να επιλεγούν ορισμένα με λογικές και σκοπιμότητες που δεν εκφράζουν και δεν τιμούν τον κλάδο, αδικώντας τους συναδέλφους που διορίστηκαν πρόσφατα υπηρετώντας πάντα το αίσθημα δικαίου απέναντι σε συναδέλφους που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια η πρόεδρος των αναπληρωτών νηπιαγωγών κ. Μαρία Σπανού αναφέρθηκε στα προβλήματα των αναπληρωτών, στην ταλαιπωρία που υφίστανται και στην αναγκαιότητα να λάβει τέλος η ομηρία τους και να διοριστούν επιτέλους μόνιμα στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν.

Ζήτησε την παρέμβαση του περιφερειακού διευθυντή ώστε να δοθούν όλα τα κενά για την τοποθέτησή τους ώστε από την αρχή να οργανώσουν την ζωή τους και την εκπαιδευτική τους διαδρομή χωρίς περιττές ταλαιπωρίες και μετακινήσεις.

Ο περιφερειακός διευθυντής αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων, δεν αμφισβήτησε τον αριθμό των κενών και των ελλείψεων που του κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" κ. Μπελαδάκης και μετά από διάλογο που ακολούθησε και παρεμβάσεις και άλλων συναδέλφων δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τη συνάντηση σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον νέο υπουργό Παιδείας θα του εκθέσει αναλυτικά τα στοιχεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ηρακλείου.

Εφόσον ο υπουργός Παιδείας τον διαβεβαιώσει για την άμεση κάλυψη των κενών τότε υποσχέθηκε ότι θα δώσει εντολή στον διευθυντή εκπαίδευσης να δοθούν όλα τα κενά για να επιλέξουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές της πρώτης φάσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα με την διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο για την κάλυψη των κενών και την ομαλοποίηση της κατάστασης όσο και για την συνεργασία που απαιτείται για την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News