Ελλάδα

Έξι "θαμμένα" καλάσνικοφ στο κρησφύγετο του Πετρακάκου

Έξι καλάσνικοφ βρήκαν οι αστυνομικοί θαμμένα σε υπαίθριο χώρο αγροικίας στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά και τη σύλληψη του ληστή Γιώργου Πετρακάκου, συνεργού του Νίκου Μαζιώτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε έρευνα στην κατοικία-κρησφύγετο στον Βόλο είχαν βρεθεί άλλο ένα Καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, καθώς και πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με 14 φυσίγγια ο καθένας.

Από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε πως τα όπλα είναι καθαρά, ενώ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή Αττικής βρέθηκε περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθούν ο Πετρακάκος, η 36χρονη σύντροφός του και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, 35 και 27 ετών, οι οποίοι τον υπέθαλπαν.

Η σε βάρος τους ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, κακουργήματα όπως τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή, αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων, όπως πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Σχόλια