default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Η Ν.Δ. χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα"

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: "Η Ν.Δ. χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη της ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι νέοι δε μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα γερασμένο, την ώρα όμως που ο βασικός αξιακός της πυλώνας «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί».

Σε ό,τι αφορά στα σημεία που πρέπει να ανανεωθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε πρόσωπα, δομές αλλά και στο ίδιο το brand name της υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο».

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν έχουμε ενδεχομένως μιλήσει επαρκώς για το τι σημαίνει σύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία, δεν έχουμε μιλήσει όσο πειστικά θα έπρεπε ενδεχομένως για το τι σημαίνει να προσελκύουμε ιδιωτικές επενδύσεις, δεν έχουμε μιλήσει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Αναφορικά για το Δημόσιο υποστήριξε ότι διαχειρίστηκε «ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο» και δε θεωρεί ότι έβαλε απέναντί του όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, σημειώνοντας «θεωρώ ότι υπήρχαν πολλοί νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες μου και τις προτάσεις μου ειδικά στα ζητήματα της σωστής αξιολόγησης».

Παράλληλα σημείωσε ότι το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η πολιτική της για τα θέματα του Δημοσίου, καθώς ο ίδιος τετραπλασίασε τον αριθμό των προσωπικών του σταυρών στις εκλογές του Ιανουαρίου, πηγαίνοντας από τους 25.000 σταυρούς σχεδόν στους 100.000.

«Στη νεολαία είναι τα προβλήματά μας, στις παραγωγικές τάξεις είναι τα προβλήματά μας, όχι κατ' ανάγκη στους δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε ωστόσο ότι «το Δημόσιο χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, δεν χρειάζεται απολύσεις».

Σε ό,τι αφορά με τη διαδικασία εκλογής είπε πως βγάζει «το καπέλο» στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «γιατί πράγματι επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του ως πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό προσδιορίζοντας ότι «και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

«Δε θα ανανεωθεί η Νέα Δημοκρατία αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Εν τούτοις, υποστήριξε ότι η παρούσα διαδικασία εκλογής «είναι ο μόνος τρόπος να ανανεωθεί πραγματικά η Νέα Δημοκρατία», εκφράζοντας την προτίμηση σε «πολύ περισσότερες διαδικτυακές δράσεις συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής» και «συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών».

Είπε ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί όσο και οι κεντρώοι, «από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά», αλλά πρόσθεσε ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί.

«Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό» υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δε ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας είπε πως ο ίδιος θέλει μια Νέα Δημοκρατία στην οποία να κυριαρχούν οι ιδέες και ο καθένας να προχωρά με βάση την αξία του.

Τέλος, αναφορικά για την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα σημείωσε ότι του είναι συμπαθής, είναι νέος άνθρωπος και έχει φρέσκες ιδέες, αλλά έθεσε το θέμα της διαρχίας που θα προκύψει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News