Ελλάδα

Δ. Παπαδημούλης: "Στυλοβάτης σταθερότητας ο Αλ. Τσίπρας"

«Ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητεί η χώρα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τζίπρας», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη Eunews.it.

Ερωτηθείς αν «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορέσει να διαρκέσει όλη την τετραετία» ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει σημειώνει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς μέχρι το 2019 δεν υπάρχουν άλλες εκλογές, ούτε ευρωπαϊκές, ούτε αυτοδιοικητικές.

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις: να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, την πολιτική ατμόσφαιρα και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε κάποιες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνες κατά της φοροδιαφυγής, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς», εξηγεί ο κ. Παπαδημούλης.

Όπως αναφέρει, η χώρα αλλά και όσοι ψήφισαν άλλα κόμματα ζητούν σταθερότητα και εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης αυτής της σταθερότητας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει: «Η Νέα Δημοκρατία, μετά την τελευταία σκληρή ήττα, έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και αναζητά έναν νέο ηγέτη. Άλλα κεντρώα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αποφάσισαν να μείνουν στην αντιπολίτευση. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους για την στήριξη κάποιων μέτρων της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν δυο μήνες αυτά τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την υπάρχουσα συμφωνία».

Στην ερώτηση, «με ποιο τρόπο ο πρωθυπουργός εννοεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα», ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να βρει ευρύτερες πλειοψηφίες για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές, και να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

«Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε νέες δομές, που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάγκης μιας ευρύτερης συναίνεσης. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη δημιουργία ενός μόνιμου συμβουλίου για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, το οποίο θα είναι σε διάλογο με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που έχουν μείνει ανοικτά. Εκεί θα είμαστε ευτυχείς να βρούμε ευρύτερες πλειοψηφίες. Όπως θα προσπαθήσουμε να τις πετύχουμε και σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του χρέους» προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί: «Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα. Δεν θεωρώ ότι η Αριστερά γίνεται λιγότερο αριστερή όταν πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα την οποία, αν δεν την γνωρίζεις, είσαι εντελώς ανίκανος να την αλλάξεις».

Σχόλια