default-image

Κοντογιώργης: "Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα"

Ελλάδα
Κοντογιώργης: "Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και στο πελατειακό κλειστό πολιτικό σύστημα άσκησε σε συνέντευξή του στα Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης.

Ο κ. Κοντογιώργης αναφέρθηκε στην ανησυχία του για τις «οβιδιακού» τύπου μεταβολές του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο οι πολίτες ανέμεναν κάτι καινούργιο.

Επίσης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα, δημοψήφισμα απάτης όπου το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» δήλωναν αμφότερα μνημόνιο.

Επιπλέον ο κ. Κοντογιώργης ανέφερε ότι ο λαός έπρεπε να γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν το ίδιο και υπογράμμισε ότι η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει άλλο πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς «αποβράσματα της κοινωνίας» και «αρουραίους» που δεν μπορούν να πολιτευτούν καθώς δεν υπολογίζουν την κοινωνία.

Συνεχίζοντας απαίτησε η κυβέρνηση να υπερβεί τις πολιτικές του μνημονίου το οποίο διαχειρίζεται κατ' αποκλειστικότητα, μένοντας μακριά από άλλα προβλήματα της χώρας.

Ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης σημείωσε επίσης ότι είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει παραγωγική διοίκηση του κράτους, καθώς και να τεθούν όροι λειτουργίας των δημοσίων υπαλλήλων, ζητώντας παράλληλα να απολύονται όσοι είναι υπόλογοι στον πολίτη.

Αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού, ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης μιας «βιομηχανίας πολιτισμού».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Κοντογιώργης στη συνέντευξή του έκανε λόγο για το νέο υπουργό κ. Μουζάλα, ο οποίος «αποτελεί σύνθετη υπόθεση».

Έπειτα τόνισε ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε αριθμό, κατηγορίες και γενικότερα πόσους μετανάστες εντάσσουμε στον κοινωνικό ιστό ως χώρα, καθώς στην Ε.Ε. μάς καταγγέλλουν για ανικανότητα στην επίλυση του προσφυγικού.

Αναφορικά με το θέμα της διαδοχής στη Ν.Δ., χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως «παράγωγο του κλώνου του πασοκάνθρωπου», επισημαίνοντας την ύπαρξη δύο τύπων ΠΑΣΟΚ, εκείνο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργη, είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και γι' αυτό το λόγο η κομματοκρατία είναι εδραιωμένη στην Ελλάδα.

«Η ΝΔ δεν έχει ρόλο. Τον έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίζεται το κράτος και μονιμοποιεί τις πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News