Ελλάδα

Υπάλληλος λούνα-παρκ ασελγούσε σε ανήλικους για 15 ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Σερρών σε έναν 30χρονο, που κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων.

Ο 30χρονος δούλευε περιστασιακά σε λούνα-παρκ, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Τετάρτης που συνελήφθη ο άντρας επέβαινε σε όχημα μαζί με δύο ανήλικα αδέλφια, 12 και 13 ετών αντίστοιχα.

Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε πως το προηγούμενο βράδυ ο 30χρονος φέρεται ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 12χρονου, έναντι χρηματικής αμοιβής, ύψους 15 έως 30 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών που ανέλαβαν τον 30χρονο για να διερευνήσουν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε ασελγήσει και στα δύο αδελφάκια, ενώ κατά την τελευταία τριετία προέβαινε συστηματικά σε παρόμοιες πράξεις με θύμα το 13χρονο, έναντι αμοιβής κάθε φορά.

Σε έρευνα στο όχημά του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB stick), ενώ από το σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, το περιεχόμενο των οποίων ερευνάται.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ, την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν άλλες περιπτώσεις ανηλίκων που έπεσαν θύματά του.

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Ρόδο και Κεφαλονιά

Στην εξιχνίαση δύο ακόμη υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, 41 και 44 ετών, που συνελήφθησαν σε Ρόδο και Κεφαλονιά, αντίστοιχα, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και διέθεταν εκατοντάδες αρχεία-φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών ταυτοποιήθηκαν οι δύο επίμαχες συνδέσεις Διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους δύο συλληφθέντες.

Κατόπιν αυτών των ενεργειών, κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε έρευνα στις οικίες των δύο ανδρών, όπου και επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptops) και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία διερευνά τυχόν εμπλοκή και άλλων ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου.

Σχόλια