default-image

Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Ελλάδα
Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες στους υπουργούς του ενόψει της νέας, δύσκολης κυβερνητικής περιόδου, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 11 το πρωί, αμέσως μετά την ορκωμοσία τριών μελών του.

Ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες και πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς για τα μέτρα του μνημονίου.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς εντατική δουλειά και προσήλωση στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Να σημειωθεί ότι, μία ώρα πριν, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα δύο μέλη της κυβέρνησης που δεν είχαν ορκιστεί την Τετάρτη - ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας - αλλά και ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News