default-image

Χειροπέδες σε 56χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Ελλάδα
Χειροπέδες σε 56χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγροτική περιοχή των Σερρών, συνέλαβαν αστυνομικοί έναν 56χρονο, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε σκύλο και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ο 56χρονος το πρωί της Τετάρτης, φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και να τραυμάτισε θανάσιμα το τσοπανόσκυλο ενός 54χρονου κτηνοτρόφου, σε αγροτική περιοχή των Σερρών. Το όπλο κατασχέθηκε και στον φερόμενο ως δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ την προανάκριση για την υπόθεση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται από την Αστυνομία ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News