default-image

Προχωρά το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων

Ελλάδα
Προχωρά το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρά σε οργανωτικό σχεδιασμό η Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Το σχέδιο της μετεγκατάστασης αφορά σε περίπου 66.000 άτομα που θα μετακινηθούν από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ σε βάθος διετίας, και απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα από την Υπηρεσία Ασύλου, που θα αναλάβει το «βάρος» της υλοποίησής του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Από πλευράς της Υπηρεσίας μας έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός, ωστόσο επειδή εκκρεμούν ακόμη αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με τα άλλα κράτη-μέλη, ο σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί», αναφέρει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Υπηρεσίας Ασύλου, θα χρειαστούν πάνω από 120 νέοι υπάλληλοι-χειριστές (ανθρωπιστικών, κοινωνικών, νομικών, πολιτικών, οικονομικών σπουδών), καθώς και γραφεία στην Αττική και ίσως σε ορισμένα νησιά.

Επίσης, θα είναι απαραίτητα ο επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός, η επαρκής διερμηνεία και η παραγωγή πληροφοριακού υλικού, που θα εξηγεί στους ενδιαφερόμενους τι σημαίνει για τους ίδιους η μετεγκατάσταση.

«Θα χρειαστούμε την υποστήριξη όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των τοπικών αρχών και σκοπός είναι να μετεγκαθίστανται οι αιτούντες το ταχύτερο δυνατό», υπογραμμίζει η κ. Σταυροπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News