default-image

Στη Δυτική Ελλάδα περιορίζονται τα έντονα φαινόμενα

Ελλάδα
Στη Δυτική Ελλάδα περιορίζονται τα έντονα φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες να είναι πρόσκαιρα έντονα και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρά φαινόμενα τα βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά, περιμένουμε σήμερα. 

Το βράδυ στη βορειοδυτική χώρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες τοπικά σε μέτριους 5 μποφόρ και το βράδυ στα βορειότερα πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά, περιμένουμε την στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,περιμένουμε βροχές , οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι στα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται συννεφιά ενώ στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν όμβροι . Οι άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News