default-image

Κάποτε έπαιζε ξύλο, τώρα... αναπλ. υπουργός!

Ελλάδα
Κάποτε έπαιζε ξύλο, τώρα... αναπλ. υπουργός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σφακιανός Παύλος Πολάκης έχει παρελθόν στο υπουργείο Υγείας αλλά... από την ανάποδη! Κάποτε έπαιζε... ξύλο στο πεζοδρόμιο έξω από το υπ. Υγείας, ως συνδικαλιστής. Σήμερα, όχι μόνο πέρασε την πόρτα του υπουργείου «αλώβητος» και με σακάκι, αλλά τον υποδέχθηκαν με τιμές.

Ο Παύλος Πολάκης κατά την παραλαβή των καθηκόντων του μοιράστηκε τις αναμνήσεις του αυτές με τους δημοσιογράφους:

«Στο χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου», είπε.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πολάκης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πια δικαιολογίες και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις εξής αλλαγές:

-Να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία.

-Να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Για τις προσλήψεις, είπε ότι η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται από «πιο χαμηλά», ώστε οι διαδικασίες να διεκπεραιώνονται γρηγορότερα.

Αναφερόμενος στη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, τόνισε πως μόλις το 10% αφορά το φακελάκι και πως ο μηχανισμός παραοικονομίας που λειτουργεί με τα υλικά και τα αντιδραστήρια «συνεχίζει να γλεντάει».

Η τελετή παράδοσης/παραλαβής

Έτοιμος για δουλειά επέστρεψε στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, ως υπουργός πλέον, και με στόχο τη δόμηση ενός λειτουργικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσβάσιμου σε όλους τους πολίτες. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με τη σειρά του δήλωσε έτοιμος να δώσει μάχη κατά της κερδοσκοπίας και της διαφθοράς και ζήτησε τη συνεργασία όλων για να αλλάξει άμεσα το τοπίο στην Υγεία.

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, με τον υπηρεσιακό υπουργό Αθανάσιος Δημόπουλο να καλωσορίζει τη νέα ηγεσία με τη φράση: «Καλωσορίζω την Κρήτη στο υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για την τιμή να είναι υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και έκανε απολογισμό της δράσης του στη σύντομη παραμονή του στο υπουργείο.

«Ευχαριστώ θερμά τόσο τους κύριους Κουρουμπλή, Ξανθό και Μπασκόζο, όσο και το διοικητικό προσωπικό του υπουργείου για την καλή συνεργασία. Στο σύντομο διάστημα της παραμονής μου στο υπουργείο ετέθησαν οι βάσεις για τη συνέχιση της τακτικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ, δρομολογήσαμε θέματα μισθοδοσίας του υγειονομικού προσωπικού και φροντίσαμε για την άμεση επίλυση προβλημάτων φαρμακευτικής κάλυψης ειδικών ομάδων, όπως οι αιμορροφιλικοί και οι ασθενείς με AIDS», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο νέος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ευχαρίστησε τον κ. Δημόπουλο για τη συνεργασία και επισήμανε την κρισιμότητα της στιγμής για τη χώρα.

«Η κοινωνία μάς έδωσε την ευκαιρία για επανεκκίνηση σε ένα σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον, με μια εντολή που περιείχε αρκετή δόση σκεπτικισμού και απαίτηση να δώσουμε άμεσες λύσεις στα πολλαπλά και συσσωρευμένα προβλήματα» είπε, και έκανε λόγο για έλλειψη χρόνου, καθώς «η απειλή του μπλακ-άουτ για το ΕΣΥ είναι ορατή πια. Πρέπει, λοιπόν, να το σταθεροποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται με επιτάχυνση των διαδικασιών πρόληψης προσωπικού».

Κρίσιμο στοίχημα χαρακτήρισε και την ηθικοποίηση του ΕΣΥ με μεθοδική αντιμετώπιση της διαφθοράς, ώστε οι πολίτες να βιώνουν το αίσθημα της δικαιοσύνης σε ένα λειτουργικό σύστημα Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News