default-image

Παραλαβή του υπουργείου Περιβάλλοντος με Σκουριές και ΕΣΠΑ

Ελλάδα
Παραλαβή του υπουργείου Περιβάλλοντος με Σκουριές και ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μηνύματα για τις Σκουριές και προειδοποιήσεις για το ΕΣΠΑ έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, απήυθυνε μήνυμα «προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου και στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την απόφαση αναστολής ενός μέρους των εργασιών την οποία ο ίδιος υπέγραψε πριν τις εκλογές. Τόνισε επίσης ότι «δεν κινηθήκαμε με κανενός είδους προεκλογική σκοπιμότητα».

Αναφερόμενος στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ και Γκρηκ Στρημ) είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδια πολιτική κατεύθυνση ενώ επανέλαβε ότι κύριο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του υπουργείου για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τονίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά μέτωπα κυρίως στο θέμα της παραγωγής που θα κρίνουν αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα καταρρεύσει.

Ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Γκόλιας αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Κωστής Μουσουρούλης παρέδωσε στη νέα ηγεσία φάκελο με τις εκκρεμότητες ενώ προειδοποίησε για κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών πόρων ύψους 300 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News