Ελλάδα

Στο λιμάνι του Πειραιά 2.477 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.477 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Το Λιμενικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των προσφύγων που με λεωφορεία του ΟΛΠ θα μεταφερθούν στον ηλεκτρικό σταθμό.


Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1.300 πρόσφυγες από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Την Τρίτη το πλοίο «Blue Star Patmos» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.922 πρόσφυγες.


Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βικτωρίας επιστρέφουν οι πρόσφυγες που είχαν μεταφερθεί λόγω κακοκαιρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.

Το γήπεδο του Παλαιό Φαλήρου θα είναι ανοικτό για τους πρόσφυγες μέχρι την Παρασκευή, καθώς μετά το στάδιο δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο λόγω προγραμματισμένων αθλητικών διοργανώσεων.

Την ίδια ώρα στην κατάληψη της πρώην φοιτητικής λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή στέγασης και οργάνωσης προσφύγων και μεταναστών.

Σχόλια