default-image

Χάος στις αερομεταφορές από κεραυνό

Κρήτη
Χάος στις αερομεταφορές από κεραυνό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας κεραυνός στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου "Διαγόρας" στη Ρόδο έγινε η αφορμή για να σημάνει συναγερμός στα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Κω, και της Αθήνας.

Από τον κεραυνό στο αεροδρόμιο της Ρόδου άνοιξε ένας τεράστιος κρατήρας στο διάδρομο, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο σε ώρα αιχμής να κλείσει.

Άμεσα δόθηκε η εντολή σε αρκετές πτήσεις που κατευθύνονταν εκείνη την ώρα προς τη Ρόδο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κω και στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου.

Με δεδομένο ότι η Τρίτη είναι μία ημέρα υψηλής κίνησης για Ρόδο και Ηράκλειο, το "Ν. Καζαντζάκης" δέχτηκε τέσσερις πτήσεις εξωτερικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να "χτυπήσει" κόκκινο η κίνησή του.

Μάλιστα, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας ενημέρωσε την υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας ότι λόγω μεγάλης κίνησης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο δεν μπορούσε να δεχτεί πολλές πτήσεις που κατευθυνόταν προς τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει από την κίνηση και το αεροδρόμιο στην Κω, που δέχτηκε το κύριο βάρος.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατευθύνθηκε μία πτήση της Germania από Βερολίνο, της Edelweiss από Ζυρίχη και της TUIfly από Ανόβερο. Μάλιστα οι πτήσεις αυτές άφησαν τους επιβάτες στο Ηράκλειο, όπου και θα διανυκτερεύσουν και αναχώρησαν στα αεροδρόμια όπου ξεκίνησαν, χωρίς επιβάτες.

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο της Ρόδου σημειώνεται το αδιαχώρητο, καθώς πολλά αεροπλάνα δεν μπορούν να αναχωρήσουν με αποτέλεσμα οι επιβάτες, ξένοι τουρίστες στην πλειοψηφία, να περιμένουν στο κτήριο του αεροσταθμού της Ρόδου.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου "δηλώνει" ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν μπορεί να δεχτεί άλλες πτήσεις από τη Ρόδο, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρουσιάζει και το ίδιο, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί και το "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας για να δεχτεί αν χρειαστεί πτήσεις που κατευθύνονται προς τη Ρόδο.

Πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μετά τα μεσάνυχτα και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να δεχτεί κι άλλες πτήσεις που κατευθύνονται προς το νησί της Δωδεκανήσου.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο της Ρόδου, συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα από τον κρατήρα που προκάλεσε ο κεραυνός στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου "Διαγόρας".

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News