default-image

Βραβεύονται οι μαθητές του διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας

Κρήτη
Βραβεύονται οι μαθητές του διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ψηφιακές φωτογραφίες μαθητών γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα "Φωτογραφίζοντας τη φύση" θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, και ώρα 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Σοφοκλή Βενιζέλου - δυτικά του λιμανιού).

Παράλληλα με τη βράβευση θα γίνουν και τα εγκαίνια της Έκθεσης Ψηφιακής Φωτογραφίας σχολείων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, η οποία θα διαρκέσει από 30/09/2015 έως και 30/10/2015, στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, σε ώρες λειτουργίας του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση βράβευσης των ψηφιακών φωτογραφιών των μαθητών που διακρίθηκαν στον - εγκεκριμένο από το ΥΠΟΠΑΙΘ - διαγωνισμό το σχολικό έτος 2014-2015,διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 40 μαθητές από επτά σχολεία του νομού Ηρακλείου (3ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Μοχού, 1ο, 3ο, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου και Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου), με συνολικά 109 φωτογραφίες.

Τα βραβεία

Η επιτροπή του διαγωνισμού, που αποτελείται από τους Μανόλη Καρτσωνάκη, διευθυντή Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, E.FIAP/b, Χαρά Μαρκάκη, υποδιευθύντρια Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, A.FIAP, Αικατερίνη Βορεάδου, υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ, Τρικάλη Μίνα, Βιβλιοθήκη-Φωτογραφικό Αρχείο ΜΦΙΚ, μέλος ΕΦΕΚ, A.FIAP και Αγγελική Ζαχαράτου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, αφού συγχαίρει με ανακοίνωσή της όλους τους συμμετέχοντες μαθητές των παραπάνω σχολείων για τις εξαιρετικές φωτογραφίες, αναφέρει πως κριτήρια βράβευσης αποτέλεσαν η συνάφεια με το θέμα, η πρωτοτυπία και η ευκρίνεια των φωτογραφιών, καθώς και οι τεχνικές δυσκολίες κατά τη λήψη τους.

Βραβεύτηκαν με:

• Α' Βραβείο οι μαθητές Βαρκαράκη Ντανιέλα (3ο ΓΕΛΗ) και Σταυρακάκης Εμμανουήλ (8ο ΓΕΛΗ)

• Β' Βραβείο ο μαθητής Γιατρομανωλάκης Εμμανουήλ-Μανούσος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Γ΄ Βραβείο ο μαθητής Σταυρακάκης Εμμανουήλ (8ο ΓΕΛΗ)

• Α' Έπαινο οι μαθητές Παπαδάκης Χάρης (3ο ΓΕΛΗ) και Κτιστάκης Αθανάσιος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Β' Έπαινος οι μαθητές Ξωμεριτάκης Χρήστος (3ο ΓΕΛΗ) και Σωμαράκης Στέλιος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Γ' Έπαινος οι μαθητές Σαΐπι Φιοράλμπα (Γυμνάσιο Μοχού), Βασιλάκης Ιωάννης (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου), Νάθενας Γιώργος (3ο ΓΕΛΗ) και Χριστιανίδου Μαρία (3ο ΓΕΛΗ)

Επίσης, θα βραβευτούν με ανάρτηση 30 φωτογραφίες μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων.

Στην τελετή βράβευσης προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Μανόλης Παπαδάκης, EFIAP/g, UPI CR3, FICS, με θέμα ομιλίας "Φωτογραφία φύσης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News