Ελλάδα

Γ. Ψαριανός: "Ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς"

Το αποτέλεσμα των εκλογών σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και την «πτώση» της επίδοσης της παράταξης, σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς και δεν μπήκε η Πρόεδρος της Βουλής και η Ραχήλ Μακρή και μπήκε ο Λεβέντης» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, σημειώνοντας ότι κανείς δεν εμπόδιζε τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει τους στόχους του χωρίς να κάνει εκλογές.

Αναφορικά για την εκλογική επίδοση του Ποταμιού, ο κ. Ψαριανός θεωρεί ότι το να δίνει την εντύπωση ότι θέλει «να χωθεί σε κάποιο» υπουργείο, ήταν η κύρια αιτία της απώλειας των 120.000 ψήφων.

«Κάναμε λάθη και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι μας στις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκτός Βουλής, έχοντας μια φιλική συμμετοχή και στάση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάπως. Δίνοντας έτσι την εντύπωση σε κάποιους ότι "έλα μωρέ, θέλουν αυτοί να χωθούν σε κάποιο υπουργείο"».

Μια άλλη στάση θα ήταν ότι στηρίζοντας αυτά τα μέτρα με ευρωπαϊκή προοπτική, «θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί σε κάτι. Στο bonus των 50 εδρών π.χ., όπου ο σημαιοφόρος της απλής αναλογικής το έκανε γαργάρα, επειδή τον βόλευε», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά για τη θέση του στη φορολόγηση των αγροτών ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως «οι αγρότες πρέπει να φορολογηθούν όπως όλοι οι πολίτες. Δίκαια. Τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον έκανε η δήθεν αριστερή, η ψεκασμένη κυβέρνηση, ως ισοδύναμο για το μοσχαρίσιο κρέας.

Είναι τερατώδες, είναι βγαλμένο από τον Λούκυ Λουκ. Δεν υπάρχει αυτό! Να χτυπήσει κάτω την πλουτοκρατία που στέλνει τα παιδιά της στο ιδιωτικό σχολείο - δηλαδή, τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αυτό είναι μια κολοσσιαία ανοησία».

«Η κυβέρνηση αυτή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας. Δεν θα προχωρήσει ούτε βήμα, θυμηθείτε το. Το πολύ-πολύ να κλείσει τίποτα Σκουριές. Να ανοίξει 2-3 ΕΡΤ ακόμα και να προσλάβει μερικές τηλεφωνήτριες σε ένα υπουργείο», σημείωσε ο κ. Ψαριανός.

Ταυτόχρονα, εύχεται να «ανοιχθεί» γρήγορα και να αναζητήσει συναίνεση και ευρύτερες συνεργασίες: «Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα για το καλό της χώρας. Το Ποτάμι θα στηρίξει μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να συμμετέχει απαραιτήτως στην κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε ψηφοφορία που προβλέπει δομικές μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, εμείς θα τις ψηφίσουμε. Και με τα δύο χέρια! Άμα μπούμε, όμως, σε διαδικασίες όπως «μπαλταδιές» στην Παιδεία ή «κατρουγκαλιές» και ρουσφέτια, θα είμαστε απέναντι».

Σχόλια