default-image

Η κυριαρχία Τσίπρα και οι πραγματικοί του αντίπαλοι

Ελλάδα
Η κυριαρχία Τσίπρα και οι πραγματικοί του αντίπαλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε απέναντι σε πολλούς σοβαρούς αντιπάλους, στους οποίους δε συμπεριλαμβάνεται... η Ν.Δ., της οποίας η επίδοση ήταν απογοητευτική και ταυτόχρονα ενδεικτική της πολιτικής ένδειας και απαξίωσής της.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη, ο διευθυντής σύνταξης στο "Ποντίκι" Σταύρος Χριστακόπουλος. 

Όπως είπε οι πραγματικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν:

? Το μνημόνιο που ο ίδιος έφερε, μαζί με την πικρία και την απογοήτευση που το συνόδευσαν λόγω των σκληρών και υπέρογκων μέτρων που θα ακολουθήσουν τους επόμενους ελάχιστους μήνες.

? Η αποχή, η οποία είχε προεξοφληθεί από τους δημοσκόπους ότι θα αφορούσε κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά έπληξε εξίσου τη Ν.Δ.

? Τα capital controls και τα προβλήματα που αυτά επέφεραν στην οικονομία.

? Η διάσπαση του κόμματος, το οποίο, εκτός του ότι έχασε στελέχη σε όλη την Ελλάδα, υπέστη ένα πραγματικό λειτουργικό σοκ στο εσωτερικό του.

Ο Σταύρος Χριστακόπουλος, αφού περιέγραψε την οριακή κατάσταση των υπολοίπων κομμάτων αλλά και το νέο κοινωνικό δεδομένο που δημιουργεί η αποχή, σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση Τσίπρα κάθεται πάνω σε βόμβες.

1. Η πρώτη είναι το ίδιο το μνημόνιο και η εφαρμογή του, καθώς και το νέο πρόγραμμα θα φέρει ύφεση, είναι πρακτικά ανεφάρμοστο και απειλεί να σωρεύσει νέα ερείπια πάνω στα ήδη παλιά της οικονομίας.

2. Η δεύτερη είναι η στάση των Ευρωπαίων έναντι της χώρας, η οποία συνολικά αμφισβητείται για τη συνέπειά της έναντι των δανειστών της και των υποχρεώσεων που έχει συνυπογράψει μαζί τους.

3. Η τρίτη βόμβα είναι η αποχή της κοινωνίας από τις χθεσινές εκλογές - και συνεπώς από την πολιτική. Ένα σοβαρό μέρος της κοινωνίας αισθάνεται ήδη ότι βρίσκεται εγκαταλελειμμένο και εκτός ενδιαφέροντος του πολιτικού συστήματος.

4. Η τέταρτη βόμβα δεν είναι άλλη από την τυχόν επανάληψη των ίδιων μεγάλων λαθών (διαπραγματευτικών, πολιτικών, επιλογής προσώπων) που και ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ομολογήσει ότι διαπράχθηκαν στην πρώτη φάση του επταμήνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News