Ελλάδα

"Ο Τσίπρας είναι ο μόνος παίκτης στην παλιά πολιτική σκηνή"

«Το νέο στην πολιτική σκηνή δεν προκύπτει από τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου, η απόλυτη κυριαρχία Τσίπρα στις εκλογές δεν είναι με χαρακτηριστικά πολιτικής ηγεμονίας, απλά επιβεβαιώνει ότι αυτή την ώρα είναι ο μόνος παίκτης στο παρόν παλιό πολιτικό σκηνικό και τελικά οι μεγάλοι νικητές είναι οι δανειστές μας, αφού έχουν πετύχει με το τρίτο μνημόνιο και μέσω των εκλογών να διαλύσουν το πάλαι ποτέ ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο».

Αυτό ήταν και το επίκεντρο της ανάλυσης της δημοσιογράφου Βασιλικής Σιούτη μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη, η οποία επισήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση που σήμερα εμφανίζεται συμπαγής, κάτω από το βάρος της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, είναι αμφίβολο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία».

«Η αποχή αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού δεν καλύπτεται από το πολιτικό σκηνικό αλλά την ίδια ώρα δε βλέπει και καμία κίνηση να αρθρώνει μία εναλλακτική πρόταση με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα τη διαφοροποιεί από την εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο οι δανειστές μας το βλέπουν μόνο ως προς τις μεταρρυθμίσεις εισπρακτικού χαρακτήρα των χρημάτων τους».

Σχόλια