default-image

Μεϊμαράκης: "Το πιθανότερο είναι να μην είμαι υποψήφιος"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: "Το πιθανότερο είναι να μην είμαι υποψήφιος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιθανή αποχή» από την κούρσα εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θέτει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, και θα ασκεί «τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Προς το παρόν κλίνω στο "όχι" γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, υπενθυμίζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

«Δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ωστόσο, υπογράμμισε πως ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

«Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον», υποστήριξε αναφορικά για την κριτική που δέχεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News