Ελλάδα

Μοσκοβισί: "Πιθανές αλλάγες όρων για το ελληνικό χρέος"

Για πιθανές αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος έκανε λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο France24. «Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τους όρους για ελληνικό χρέος», υποστήριξε ενώ παράλληλα αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Αναφορικά για τη δήλωσή του για το ελληνικό χρέος, ο Γάλλος Επίτροπος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά πιθανότατα αναφέρεται σε επιμήκυνση των διαρκειών και σε περίοδο χάριτος, κάτι που εξάλλου έχει επαναλάβει και παλιότερα, αποκλείοντας το «κούρεμα», άποψη που υποστηρίζουν και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη.

Εν τούτοις ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα υποστηρίζοντας «όχι στην Ευρώπη με συρματοπλέγματα, όχι στην Ευρώπη που κλείνει», ενώ εκτίμησε πως οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπουν ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των προσφύγων στα κράτη - μέλη. «Η κρίση των προσφύγων απαιτεί μια ανθρωπιστική και συνολική απάντηση από την ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια