default-image

Θάνου σε Τσίπρα: Οδηγήστε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση

Ελλάδα
Θάνου σε Τσίπρα: Οδηγήστε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συγχαρητήριά της στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η απερχόμενη υπηρεσιακή πρωθυπουργός κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα», υποστήριξε η Βασιλική Θάνου. «Σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματός σας και για την επανεκλογή σας» υπογράμμισε η κ. Θάνου, απευθυνόμενη προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο λαός σας περιέβαλε και πάλι με την εμπιστοσύνη του. Καλείστε να εφαρμόσετε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσετε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση» υπερθεμάτισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, η κ. Θάνου παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, το πρόβλημα οξύνθηκε. Χάρη στα μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από την υπηρεσιακή, το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση, σημείωσε.

Αλ. Τσίπρας: Δέσμευσή μας να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση

«Δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος.

Απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα. «Διαχειριστήκατε όλα τα θέματα με άψογο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Φεύγετε», συνέχισε ο νέος πρωθυπουργός, «καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ισότητας των φύλων.

Η χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης.

Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό σύστημα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης των χωρών του Νότου, οι οποίες αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα.

«Η Ευρώπη πρέπει με ανθρώπινες αξίες να λύσει ένα παγκόσμια πρόβλημα» τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

«Διαχειριστήκατε ως κυβέρνηση μία οξυμένη κατάσταση και στο προσφυγικό ζήτημα», ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Θάνου και έκανε λόγο για "τεντωμένο σκοινί", ενώ χαρακτήρισε ορθές τις αποφάσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν είχε φροντίσει να προστατεύσει τις χώρες υποδοχής από ένα κύμα που παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Η Ευρώπη πρέπει να μοιράσει την ευθύνη σε όλα τα κράτη μέλη και επιδείξει αλληλεγγύη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News