default-image

Αποτίμηση του αποτελέσματος από τους Ηρακλειώτες βουλευτές

Κρήτη
Αποτίμηση του αποτελέσματος από τους Ηρακλειώτες βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κάνουν εκλεγέντες βουλευτές στη "Νέα Κρήτη" μετά τη χθεσινή αναμέτρηση. Από τη σκοπιά τους, ανάλογα με την παράταξη στην οποία ανήκουν, δίνουν το στίγμα της σημασίας της κάλπης και της επόμενης μέρας για τον τόπο και τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζουν τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τα δικά τους κόμματα και το ρόλο που θα διαδραματίσουν από την επόμενη ημέρα.

«Ισχυρή εντολή»

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια ισχυρή εντολή σε μια αυριανή κυβέρνηση, που απ' ό,τι φαίνεται θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Δεν ξέρω αν θα προκύψουν άλλες δυνάμεις σε αυτήν την κυβέρνηση, που θα της δώσει μια διαφορετική οντότητα. Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συμφωνία. Ένα τρίτο μνημόνιο που είναι δύσκολο. Όμως, παραδειγματιζόμενοι από τα λάθη μας και με σκληρή δουλειά, μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε τις προοπτικές εκείνες που χρειάζονται για να αμβλυνθούν όλα εκείνα τα δημοσιονομικά μέτρα προς όφελος των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων με ισομερή καταμερισμό των δημοσιονομικών μέτρων.

Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά από αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές καλύτερες, για μια καλύτερη μέρα για τον ελληνικό λαό, που τα τελευταία χρόνια πραγματικά έχει υποστεί τα πάνδεινα».

Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

«Μεγάλη νίκη»

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ήταν μια μεγάλη νίκη του λαού μας. Μια μεγάλη νίκη των εργαζομένων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Των νέων και όλου του κόσμου που έδωσε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη για να συνεχίσει η χώρα μας το δρόμο της προόδου και της προκοπής. Γι' αυτό νομίζω πως σε όλους αυτούς που έδωσαν αυτή την απάντηση αξίζουν συγχαρητήρια. Αξίζουν συγχαρητήρια στο λαό μας.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του προέδρου μας, θα έχουμε κυβέρνηση η οποία θα συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου. Πιστεύω πως ο λαός μας έδωσε μια απάντηση η οποία παράλληλα είναι και μια ευθύνη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματά μας. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, πιστεύω ότι το ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν είναι το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι συνεχίζεται η δουλειά».

Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

«Δέσμευση»

«Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, εντιμότητα, αλήθεια και υπευθυνότητα. Η αποχή δείχνει ολοκάθαρα ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν επίσης σε μεγάλο βαθμό απογοητευτεί. Φαίνεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια καθαρή νίκη, και τους συγχαίρω. Ελπίζουμε σε μια ισχυρή κυβέρνηση αποφασισμένη να κυβερνήσει.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Ν.Δ. παραμένουν εγγυητές και βάση της ευρωπαϊκής Ελλάδας. Ευχαριστώ θερμά τους χιλιάδες ψηφοφόρους που επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τη Ν.Δ. στο Ηράκλειο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεσμεύομαι μαζί με τα στελέχη μας ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια τη δουλειά μας για τα επόμενα δύσκολα χρόνια, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή ιδιαίτερα στις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που έρχονται».

Λευτέρης Αυγενάκης, τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ.

Σαφής άνοδος

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέγραψε σαφή άνοδο, η οποία αποτυπώνεται καλύτερα ως προς τους αριθμούς. Πήρε επιπλέον 80.000 ψήφους απ' ό,τι τον Ιανουάριο, όταν το πρώτο κόμμα έχασε περίπου 400.000 ψήφους. Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, στα πλαίσια της προσυμφωνίας τους, ήδη έχουν συγκροτήσει κυβέρνηση, επομένως δε θα υπάρχει ούτε μια μέρα ακυβερνησίας».

Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.

«Αντέχει το ΚΚΕ»

«Το ΚΚΕ και προεκλογικά είχε εκφράσει την άποψη ότι υπάρχει κίνδυνος, σε συνθήκες τεχνητής πόλωσης, σε συνθήκες εκβιασμού και απειλών, ο λαός να υποκύψει. Αυτό φαίνεται ότι επιτεύχθηκε. Και φαίνεται από το γεγονός ότι, ενώ πέντε κόμματα ψήφισαν ένα μνημόνιο, ο λαός επέλεξε, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, από αύριο (σ.σ. σήμερα) να επαναληφθεί αυτό που είχαμε επί 7 μήνες. Και η επανάληψη έχει να κάνει με το ότι πλέον αρχίζει η εφαρμογή του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων. Όλοι θα ζήσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα τα νέα μπιλιετάκια με τον ΕΝΦΙΑ. Τα χαράτσια και τους φόρους. Έρχεται το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Σύνταξη στα 67. Για τους αγρότες 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ κ.ο.κ. Το ΚΚΕ δείχνει μια αντοχή σε αυτές τις συμπληγάδες πέτρες και δίνει την υπόσχεση, έτσι κι αλλιώς, ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα, προκειμένου να ανασυνταχθεί το κίνημα, να αναπτερωθεί το ηθικό του, εκεί που κατακρημνίστηκε με την κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστερά" σε 7 μήνες. Και αυτό αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση να ανακάμψει το κίνημα αλλά και το ΚΚΕ. Το άσχημο της όλης υπόθεσης είναι η Χρυσή Αυγή, αφού φαίνεται να παγιώνεται η ακροδεξιά στην Ελλάδα, έχοντας έτσι κι αλλιώς μια αντικειμενική βάση. Και κυρίως για το γεγονός ότι η φτώχια και η εξαθλίωση, έτσι κι αλλιώς, συντηρητικοποιεί μια μεγάλη μερίδα του λαού και τον οδηγεί ακόμα και σε ακροδεξιές λύσεις».

Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News