default-image

Με χαλαρή διάθεση λίγο πριν την κάλπη οι πολιτικοί αρχηγοί

Ελλάδα
Με χαλαρή διάθεση λίγο πριν την κάλπη οι πολιτικοί αρχηγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο 24ωρο πριν τις εκλογές δεν περιλαμβάνει παραδοσιακά επίσημη πολιτική δραστηριότητα από τους υποψηφίους. Έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί, αντί για ομιλίες ή συγκεντρώσεις, είτε κάνουν επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα είτε οργανώνουν τραπέζια σε ταβέρνες και ουζερί για δημοσιογράφους και φίλους λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Αυτό έκαναν το πρωί του Σαββάτου και οι πολιτικοί αρχηγοί ακολουθώντας την "παράδοση".

Ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη σε καφέ-μπαρ στο Μοναστηράκι, όπου μίλησε με νεολαίους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και στη συνέχεια γευμάτισε σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαϊκής Συμμαχίας βρέθηκε σε ουζερί στη Νίκαια, ενώ τον Πειραιά επισκέφτηκε ο Πάνος Καμμένος και το Μπουρνάζι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Τέλος, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ζωή προς Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Νομισματοκοπείο πήγες;»

Στη Νίκαια βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος συνομίλησε με συνεργάτες και υποψήφιους βουλευτές σε ταβέρνα της περιοχής.

Στη συνάντηση ξεχώρισε η στιχομυθία μεταξύ του κ. Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν έφτασε η τελευταία. «Νομισματοκοπείο πήγες;» τον ρώτησε καθώς τον χαιρετούσε. Και ο κ. Λαφαζάνης της απάντησε: «Από εκεί έρχομαι».

Απευθυνόμενος, εξάλλου, στους υποψήφιους βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας ο Π. Λαφαζάνης είπε:  «Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες για τον τόπο μας. Είναι πρώτα-πρώτα εκλογές για τη νεολαία, την οποία θέλουμε να στηρίξουμε ώστε να μην ξενιτεύεται για να βρει δουλειά. Η νεολαία πρέπει να δώσει το "παρών" στην αυριανή ψηφοφορία. Η αποχή ισοδυναμεί με μνημόνια και λιτότητα που είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα. Η μάχη συνεχίζεται μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Δίνουμε τη μάχη αυτή με εντιμότητα, ήθος και υψηλές αξίες. Με συνέπεια, αγωνιστικότητα, αντίσταση. Δεν υποχωρούμε, δεν προδίδουμε δεν παραιτούμαστε».

Το "παρών", όπως αναφέρει το tvxs.gr, έδωσαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μανώλης Γλέζος, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές όπως ο Στάθης Σταυρόπουλος, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Πριμιτήρης, Μάνια Μπαρζέφσκι, Αντώνης Νταβανέλος και στελέχη όπως ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τζιουζέπε Πέντα, δήμαρχος Καλαβρίας, που εξέφρασε τη στήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα και δήλωσε «ότι αυτό που γεννήθηκε στην Ελλάδα μπορεί να γεννηθεί και στην Ευρώπη».

Στην ψαραγορά του Πειραιά ο Πάνος Καμμένος

Με υποψηφίους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Για την «παραδοσιακή ανάπαυλα» πριν τις κάλπες της Κυριακής, η ομήγυρη προτίμησε ταβερνάκι στην ψαραγορά του Πειραιά.

Κάλεσμα στους νέους από τον Στ. Θεοδωράκη

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών "Ι. Φωκιανός", εκεί όπου έκλεισε χθες την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού με την ομιλία του. Μαζί δε με τους υποψήφιους βουλευτές του που εκλέγονται στην Α' και Β' Περιφέρεια της Αθήνας, οι οποίοι τον συνόδευαν, απόλαυσαν τα πιάτα της μητέρας του, της κ. Αργυρώς.

Πριν την αναχώρησή του για το αεροδρόμιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δε φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δε θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δε με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τ' άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους, ενώ όπως πάντα ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι».

Στο Μπουρνάζι η Φώφη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μπουρνάζι. Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ακολούθησε την παράδοση που θέλει τους πολιτικούς αρχηγούς την τελευταία μέρα πριν από τις εκλογές να συναντώνται με φίλους, ψηφοφόρους και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος τους, σε χαλαρή διάθεση. Η κ. Γεννηματά έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρέθηκαν εκεί για να την υποδεχτούν.

Στην Καλλιθέα ο γ.γ. του ΚΚΕ

Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα επισκέφτηκε, τέλος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συνομίλησε με μέλη, οπαδούς και φίλους του κόμματος.

Λίγο αργότερα, συνομιλώντας με πολίτες της Καλλιθέας στην αγορά της πόλης, τόνισε τη σημασία τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ στην κάλπη της Κυριακής, γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική ελπίδα, όπως είπε. Ακόμη ανέφερε πως από τη Δευτέρα το ΚΚΕ και στη Βουλή και στους αγώνες θα είναι μπροστά μαζί με το λαό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News