default-image

Εύσημα Θάνου στα Σώματα Ασφαλείας για τη διαχείριση του προσφυγικού

Ελλάδα
Εύσημα Θάνου στα Σώματα Ασφαλείας για τη διαχείριση του προσφυγικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύσημα στα Σώματα Ασφαλείας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος απέδωσε το Σάββατο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, κατά τη συνάντησή της με τους επικεφαλής τους στο Μαξίμου.

Η πρωθυπουργός, η οποία συνάντησε και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Όπως επισήμανε, η διόγκωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος επέβαλε τη λήψη μέτρων που είτε είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε επιβλήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα ανάγκη. Ωστόσο, τόνισε η κ. Θάνου, «καμία απόφαση και κανένα μέτρο της υπηρεσιακής κυβέρνησης δε θα είχε συμβάλει τόσο αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης χωρίς τις σκληρές, άοκνες και υπεράνθρωπες σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπάθειες των στελεχών όλων των δυνάμεων που συνεργάστηκαν στο επιχειρησιακό πεδίο».

Η κ. Θάνου έκανε ειδική αναφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στελέχη της Περιφέρειας και των Σωμάτων Ασφάλειας, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα στελέχη της Frontex, του ιατρικού κόσμου και της υγειονομικής περίθαλψης, στους εθελοντές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Όλα αυτά τα στελέχη, τόνισε η πρωθυπουργός, «απέδειξαν με το ζήλο και τον ανθρωπισμό που επέδειξαν ότι είναι πρότυπα στελέχη και η Πολιτεία οφείλει να περιβάλει με το δέοντα σεβασμό όλους και να σας εξασφαλίζει τα μέσα όπου απαιτούνται για την επιχειρησιακή και λειτουργική σας δραστηριότητα. Η κυβέρνησή μας κι εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες», πρόσθεσε η κ. Θάνου, «και σας συγχαίρουμε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News